Άρθρα

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ «ΔΙΑΚΡΙΤΟΙ» ΟΙ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ;

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό
Listen to this article
0
(0)

Last Updated on: 16th Δεκέμβριος 2018, 12:05 πμ

 

Μου λες λοιπόν πως είναι «διακριτοί» οι ρόλοι της πολιτείας και της Εκκλησίας. Συμπεραίνεις πολύ γρήγορα και βιαστικά πως οι παπάδες δεν πρέπει να αναμιγνύονται στα πολιτικά και απαιτείς να σωπάσω…!.
Ας πω κι εγώ τη γνώμη χωρίς να σε κουράσω. Μπορεί και να διαφωνήσουμε αλλά δεν πειράζει, τουλάχιστον θα σου έχω πει τη γνώμη μου: 
Λοιπόν, νομίζω πως οι πολίτες στους οποίους και εγώ συγκαταλέγομαι είναι ισότιμα μέλη της «πολιτείας». Παράλληλα όμως η πολιτεία είναι μέρος της Εκκλησίας και τα μέλη της Εκκλησίας που ταυτόχρονα είναι και μέλη της πολιτείας αποτελούν το Σώμα της Εκκλησίας στο οποίο όλοι ισότιμα ανήκουμε.
Ίσως να σε μπέρδεψα λίγο… Ας το πω πιο ξεκάθαρα: Πολιτεία χωρίς Εκκλησία είναι μόνον η κόλαση. Αν και εκεί βρίσκεται ο Θεός, ως Πανταχού Παρών και τα πάντα πληρών . Άρα ούτε και η κόλαση δεν υφίσταται δίχως Θεό και Εκκλησία… Εγώ λοιπόν βλέπω ότι δεν υπάρχει πολιτεία δίχως Εκκλησία και ότι δεν υπάρχει ορθή πολιτική δίχως Θεό.. Εκτός και αν επιθυμείς μία άθεη πολιτική. ..
Συμπέρασμα: -Βλέπεις πουθενά διακριτούς ρόλους πολιτείας και Εκκλησίας; Ακόμη επιμένεις πως εγώ δεν πρέπει να ασχολούμαι με την «πολιτική» όπως εσύ έμαθες να την αποκαλείς;

Πρωτοπρεσβυτέρου Μιχαήλ Στεφάνου

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό Αγαπητοί μας αναγνώστες, σε αυτό…
x
error: Ευχαριστούμε