Βιντεοσκοπιμένες ΟμιλίεςΓράφουν οι Ιερείς

του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη:Ζήσε ελεύθερος, μην είσαι χριστιανός του “πρέπει”

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό
Listen to this article
5
(1)

Ζήσε ελεύθερα, μην είσαι χριστιανός του “πρέπει”. Ο σωστός χριστιανός δεν ζει με τα “πρέπει”, ζει με ελευθερία και αγάπη. Κάνε αυτό που θέλεις να κάνεις χωρίς πίεση. Η πίεση μας οδηγεί στο “πρέπει” και η κατάσταση αυτή θα με κάνει να αρρωστήσω ή να πάθω κάτι άλλο, με αποτέλεσμα να γίνω τυπικός χριστιανός. Χρειάζεται να καταλάβουμε ότι ο χριστιανισμός δεν είναι ιατρική συνταγή που την ακολουθώ κατά γράμμα. Ο χριστιανός του “πρέπει” μετατρέπεται σε απεχθή άνθρωπο, όπου οι γύρω του δεν θέλουν να συναναστρέφονται μαζί του και το χειρότερο είναι ότι αυτός ο χριστιανός του “πρέπει” πιστεύει ότι επειδή είναι “χριστιανός” οι άλλοι δεν τον θέλουν και τον πολεμούν. Ο χριστιανός χρειάζεται να ζει ελεύθερα, με αυτοσυνειδησία και με θέληση να κάνει αυτό που κάνει. Κάνω αυτά που μου έχει ζητήσει ο Θεός όχι από πίεση γιατί τα είπε ο Θεός, αλλά γιατί μου τα είπε Αυτός που αγάπω και επειδή Τον αγαπώ τα κάνω γιατί θέλω. Ελεύθερος δεν είναι αυτός που κάνει ό,τι θέλει, αλλά αυτός που ενώ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, κάνει αυτό που θέλει ο Θεός, όχι όμως με “πρέπει” και πίεση, αλλά με αγάπη.

 

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 1 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 5 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον: Κεφάλαιον Εικοστό Έκτον 26.1-26.75 (Αρχαίο-Νεοελληνικά) Απόφαση θανάτωσης…
x
error: Ευχαριστούμε