Συνταγές Αγιορείτικοι ρεβιθοκεφτέδες

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
0
()

ρεβιθοκεφτεδες θεοδρομιον 

ΥΛΙΚΑ :  

2 κούπες ρεβίθια

2 μεγάλα κρεμμύδια 

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα 

1 ματσάκι άνιθο

1 ματσάκι μαιντανό 

αλάτι, πιπέρι, λάδι , αλέυρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ . Την επομένη στεγνώνουμε καλά τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε λίγα -λίγα στο μούλτι. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα προσθέτουμε στα ρεβίθια και ανακατεύουμε πολύ καλά .Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να ξεκουραστεί .Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά . Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια , τα τυλίγουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσά .Αν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το πιάτο με φέτες  λεμόνι και σος από  ταχίνι.

Αν σε ενδιαφέρει Διάβασετο  Η νηστεία της Σαρακοστής, όπως την τηρούν οι Mοναχοί

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Όπως λέει η παραδοσιακή συνταγή δεν θα πρέπει να βράσετε τα ρεβίθια , απλώς αφήστε τα στο νερό να φουσκώσουν.  Αν τα βράσετε όπως προτείνουν αρκετές συνταγές το αποτέλεσμα θα είναι να τραβήξουν πολύ λάδι.

Πηγή : Μοναστηριιακά Άγιον Όρος.

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Αν σε ενδιαφέρει Διάβασετο  Λαβράκι με σκορδαλιά αμυγδάλου
Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Να πίνουμε τελικά γάλα; Ποιός ο ρόλος του στη διατροφή;…
x
error: Ευχαριστούμε
Αρέσει σε %d bloggers: