ΆρθραΒιντεοσκοπιμένες ΟμιλίεςΓράφουν οι Ιερείς

του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη: Συνταγή επιτυχίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις | Ρωτήστε τον Γέροντα

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό
Listen to this article
0
(0)

Συνταγή επιτυχίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις που ξεκινούν φέτος για τους μαθητές στις 15 Ιουνίου, μέσω του Γέροντα Νεκταρίου. Ο Γέροντας Νεκτάριος μας δίνει συμβουλές για τη συνταγή της επιτυχίας στις πανελλήνιες, όπως τις βίωσε ο ίδιος, αλλά και όπως γνωρίζει από την εμπειρία του ως εκπαιδευτικός, θεολόγος, καθώς και κληρικός – εξομολόγος. Όποιος ακολουθήσει τη «συνταγή» αυτή, τότε η επιτυχία είναι σίγουρη.

Η περίοδος αυτή είναι μια περίοδος εντατικότερης μελέτης και χρειάζεται ο μαθητής να μελετά. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι πρώτα πρέπει να γίνεται η προσευχή στον Θεό και μετά το διάβασμα. Πρώτα απευθυνόμαστε στον Ιησού Χριστό και την Εκκλησία, διότι ο Χριστός με το Πανάγιό Του Πνεύμα που ζητάμε βοήθεια, υπέρ φωτίσεως, Εκείνος θα μας φωτίζει, ώστε μετά τη μελέτη των βιβλίων να κατανοούμε γρήγορα τα μηνύματα στο μυαλό μας, να φωτίζετε ο νους και να λαμβάνει όλα τα νοήματα που είναι δύσκολα.

Διαβάζοντας λοιπόν καλά και με την βοήθεια του Θεού που έχουμε ζητήσει στην προσευχή μας στην Εκκλησία, στην ατομική μας βραδινή προσευχή στο σπίτι, αλλά και στην προσευχή πριν το διάβασμα, τότε η επιτυχία θα είναι σίγουρη, αλλά και το άγχος θα το πάρει η Χάρις του Θεού.
Ο Γέροντας Νεκτάριος με τη συνταγή που περιγράφει αναλυτικά μέσα στο βίντεο για το πως πρέπει να γίνεται, ο ίδιος με επιτυχία τελείωσε δύο πανεπιστήμια, τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία και την Θεολογική Σχολή Αθηνών.

Στο μοναστήρι μας στο Τρίκορφο Φωκίδος τελείται κάθε μέρα Θεία Λειτουργία και την περίοδο αυτή μνημονεύουμε τα ονόματα των παιδιών που επιθυμούν τη βοήθεια του Θεού.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες με την βοήθεια του Θεού.

 


Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Ο Ιωσήφ του Ιακώβ, κατά τη γνώμη μου, είναι μία…
x
error: Ευχαριστούμε