Αιμοδοσία

Χρόνος Ανάγνωσης 4 Λεπτά
0
(0)

Ο εκκλησιαστικός Ορθόδοξος Ιστότοπος theodromion.gr έχοντας αίσθημα ευθύνης απέναντι στον αναγνώστη μας θέλησε να δημιουργήσει εθελοντική τράπεζα αιμοδοσίας, με αριθμό μητρώου  Εθελοντών Αιμοδοτών Eκκλησιαστικός Ορθόδοξος Ιστότοπος theodromion.gr 16750 .

Η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί μια πράξη ζωής και αποδεικνύει το ενδιαφέρον που υπάρχει για το συνάνθρωπο μας. Είναι τόσο εύκολο και απλό να σώσεις μια ζωή, αφιερώνοντας μόνο δέκα λεπτά από το χρόνο σου.

Ο εκκλησιαστικός Ορθόδοξος Ιστότοπος theodromion.gr (Θεοδρόμιον) θα δημιουργεί είτε αυτόνομος είτε με συνεργαζόμενους συλλόγους αιμοληψίες όπου  θα ενημερώνεστε  κατά διαστήματα από τοπικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες (chiosin.gr κ.α οι οποίες έχουμε στείλει την ανακοίνωση ) ή από τον σύλλογο το πότε θα γίνονται αιμοληψίες ώστε να προσέρχονται στον εκάστοτε χώρο. 

Το έργο της Αιμοδοσίας εκτελείται με τις υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Κρατικών Νοσοκομείων.

Οι εθελοντές αιμοδότες θα προσφέρουν το αίμα τους στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Γ. Ν. Ν. Χίου ή σε οποιοδήποτε άλλο Κρατικό Νοσοκομείο μετά από συνεννόηση με τον διαχειριστή του Εκκλησιαστικού Oρθοδοξου Ιστοτόπου theodromion.gr (Θεοδρόμιον) Αλέξανδρο Μπαξεβάνη με email. theodromionimodosia@gmail.com και οι εκάστοτε χορηγούμενες ποσότητες αίματος θα κατατίθενται για λογαριασμό της Τράπεζας Αίματος με Αριθμό Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών Eκκλησιαστικός Ορθόδοξος Ιστότοπος theodromion.gr 16750

Δικαίωμα λήψης αίματος έχουν οι εθελοντές αιμοδότες, και οι Α΄ βαθμού συγγένεια

Στον εθελοντή αιμοδότη η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Σ. Γ. Ν. Ν. Χίου ή του όποιου άλλου Κρατικού Νοσοκομείου θα χορηγεί βεβαίωση, στην οποία θα αναγράφεται η ποσότητα αίματος, που έδωσε και σύμφωνα με την οποία θα ενημερώνεται το σχετικό Βιβλίο Κίνησης Αίματος και η ατομική του μερίδα. Θα του χορηγείται ωσαύτως και βεβαίωση, την οποία θα μπορεί να προσκομίζει στην Υπηρεσία του για τη λήψη της ειδικής αδείας, όπου αυτή προβλέπεται.

Ο ενδιαφερόμενος αιμοδότης και κάθε μέλος της Τράπεζας Αίματος απαραίτητα πρέπει να λαμβάνει από το Νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύεται ο ίδιος ή μέλος της οικογενείας του ιατρική βεβαίωση, στην οποία θα αναγράφεται η ποσότητα αίματος που χρειάζεται για την περίπτωσή του και την οποία θα προσκομίζει στον Διαχειριστή του Εκκλησιαστικού Ορθοδόξου Ιστοτόπου theodromion.gr Αλεξάνδρο Β. Μπαξεβάνη με email. theodromionaimodosia@gmail.com

Σύμφωνα με τη βεβαίωση αυτή θα αποφασίζειζετε  για την χορήγηση αίματος.

Η παραπάνω απόφαση επισημοποιείται με την έκδοση της Εντολής Παροχής Αίματος προς το Σταθμό Αιμοδοσίας, όπου το αίμα είναι πιστωμένο, και στην οποία αναφέρεται το όνομα του καλυπτομένου αρρώστου και ο αριθμός των παρεχομένων μονάδων αίματος.

Γιατί να δώσω αίμα;

Δεν σου δίνεται κάθε μέρα η ευκαιρία να σώσεις τη ζωή κάποιου συνανθρώπου σου, αλλά αυτό ακριβώς κάνεις κάθε φορά που δίνεις αίμα.

Το αίμα είναι ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας που κάθε μέρα σώζει στην κυριολεξία τις ζωές συνανθρώπων μας. Ακόμα και το καλύτερα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό, με τον πιο προηγμένο ιατρικό εξοπλισμό μπορεί να βρεθεί σε αδιέξοδο, στην περίπτωση που ένας ασθενής χρειαστεί αίμα. Το αίμα μπορεί να προέλθει μόνο από ένα άλλο ανθρώπινο οργανισμό…δεν υπάρχει υποκατάστατο του αίματος.

Το αίμα είναι πραγματικά κάτι το ξεχωριστό. Δεν μπορεί να κατασκευαστεί, και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τίποτα άλλο. Οι στατιστικές δείχνουν ότι περίπου 7% του πληθυσμού της Κύπρου, σηκώνουν τα μανίκια τους και δίνουν αίμα κάθε χρόνο.

Η αιμοδοσία δεν ωφελεί μόνο τους δέκτες του αίματος. Ανεξάρτητα από το ποιός είσαι, η αιμοδοσία προσφέρει πολλά ηθικά οφέλη και σε σένα.

Σου δίνει την ευκαιρία να:

Βοηθήσεις να σωθεί η ζωή μέχρι και 3 ατόμων με μια μόνο αιμοδοσία
Κάνεις τη διαφορά στην κοινωνία, βοηθώντας τους άλλους
Αναπτύξεις μια αίσθηση δέσμευσης και σύνδεσης με τους συνανθρώπους μας
Να είσαι σίγουρος ότι υπάρχει επάρκεια αίματος για εσένα, για την οικογένειά σου, για τους φίλους σου και για όποιον το χρειαστεί
Συμμετέχεις σε μια πολύ ιδιαίτερη ομάδα εθελοντών.

Ποιός μπορεί να δώσει αίμα;

Σκέφτεσαι να δώσεις αίμα; Η αιμοδοσία είναι μια εύκολη διαδικασία και η επάρκεια αίματος βασίζεται αποκλειστικά από τη γενναιοδωρία των σταθερών εθελοντών αιμοδοτών. Δεν υπάρχει υποκατάστατο του αίματος. Η επιλογή του αιμοδότη γίνεται προσεκτικά, με βάση τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι πληρούν τα κριτήρια και κρίνονται κατάλληλοι για αιμοδοσία, ακόμη και αν παίρνουν φάρμακα. Διάβασε τα παρακάτω κριτήρια επιλογής και δες αν μπορείς και εσύ να σώσεις τη ζωή ενός συνανθρώπου μας.

Ποιος μπορεί να δώσει αίμα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δώσουν αίμα, εφόσον:
είναι υγιείς και δεν έχουν κρυολόγημα, γρίπη ή άλλη ασθένεια την ημέρα της αιμοδοσίας
είναι ηλικίας μεταξύ 17-65 ετών (για νέους ηλικίας 17-18 ετών χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση γονέα ή κηδεμόνα).
το βάρος σώματος είναι τουλάχιστον 50 κιλά
η αιμοσφαιρίνη τους είναι στα φυσιολογικά επίπεδα
έχουν ασφαλισμένο τρόπο ζωής
πριν την αιμοδοσία δεν έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
δεν έχουν υποβληθεί σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση ή έχουν προσβληθεί από βαριά νόσο κατά τη διάρκεια του τελευταίο.

 

 

Κάνε εγγραφή εδώ ==>

Εγγραφείτε στο κανάλι μας

για να ενημερώνεστε για τα Βίντεο μας


Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media
Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 4 Λεπτά Ο εκκλησιαστικός Ορθόδοξος Ιστότοπος theodromion.gr έχοντας…
x
error: Ευχαριστούμε