Βιντεοσκοπιμένες ΟμιλίεςΓράφουν οι ΙερείςΜοναχισμός

Γέροντας Νίκων Αγιορείτης “Μεταξύ ουρανού και γης” (δυο Βίντεο)

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Ο ομιλητής ανέλυσε την χαρακτηριστική φράση “Μεταξύ ουρανού και γης”, εμπνευσμένη από το βιβλίο που είναι γραμμένο για τον ορθόδοξο μοναχισμό. “Δεν είναι μόνο οι μοναχοί που αγωνίζονται να φτάσουν σε αυτή την κατάσταση, αλλά είναι κάτι που αφορά όλους τους χριστιανούς”. Και εδώ τίθεται το ερώτημα, όπως εύστοχα ανέφερε: “Γιατί κάποιος να απαρνηθεί τη γη για τον ουρανό, ενώ ο ίδιος ο ουρανός δεν απαρνείται τη γη και ο Λόγος σαρξ εγένετο;” Πάνω σε αυτό το ερώτημα ο π. Νίκων ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του, διαπιστώνοντας αρχικά ότι οι άνθρωποι είμαστε δεμένοι με τη γη και επηρεαζόμαστε από αυτή. Και ακόμη περισσότερο ότι οι άνθρωποι είμαστε δέσμιοι της λογικής και ολιγοπιστούμε. Όμως, όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε: “Δεν σημαίνει ότι το παραπέρα που δεν βλέπουμε και δεν το καταλαβαίνει η λογική μας, δεν υπάρχει”. Αυτός είναι ο ουρανός. Και πρόσθεσε: “Δεν αντλούμε δύναμη από τη γη, αλλά έχουμε ρίζες στον ουρανό”. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι: “ο χριστιανός, στηριζόμενος στο ζωντανό παράδειγμα των Αγίων μας και στο χριστιανικό βίωμα, αγωνίζεται και πολεμάει να πάρει αυτή τη γήινη πατριδα στον ουρανό και αυτό διότι, όχι μόνο οι μοναχοί αλλά και όλοι οι χριστιανοί βρίσκονται μεταξύ ουρανού και γης”. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γέροντας Νίκων, προέτρεψε τους πιστούς όχι μόνο να πιστέψουν αλλά κυρίως να ζήσουν με απέραντη χαρά, χωρίς γκρίνιες και κακομοιριές, γιατί όποιος ζήσει εν Χριστώ θα γνωρίσει και τον Χριστό.

ΒΙΝΤΕΟ α

Ο ομιλητής ανέλυσε την χαρακτηριστική φράση “Μεταξύ ουρανού και γης”, εμπνευσμένη από το βιβλίο που είναι γραμμένο για τον ορθόδοξο μοναχισμό. “Δεν είναι μόνο οι μοναχοί που αγωνίζονται να φτάσουν σε αυτή την κατάσταση, αλλά είναι κάτι που αφορά όλους τους χριστιανούς”. Και εδώ τίθεται το ερώτημα, όπως εύστοχα ανέφερε: “Γιατί κάποιος να απαρνηθεί τη γη για τον ουρανό, ενώ ο ίδιος ο ουρανός δεν απαρνείται τη γη και ο Λόγος σαρξ εγένετο;” Πάνω σε αυτό το ερώτημα ο π. Νίκων ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του, διαπιστώνοντας αρχικά ότι οι άνθρωποι είμαστε δεμένοι με τη γη και επηρεαζόμαστε από αυτή. Και ακόμη περισσότερο ότι οι άνθρωποι είμαστε δέσμιοι της λογικής και ολιγοπιστούμε. Όμως, όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε: “Δεν σημαίνει ότι το παραπέρα που δεν βλέπουμε και δεν το καταλαβαίνει η λογική μας, δεν υπάρχει”. Αυτός είναι ο ουρανός. Και πρόσθεσε: “Δεν αντλούμε δύναμη από τη γη, αλλά έχουμε ρίζες στον ουρανό”. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι: “ο χριστιανός, στηριζόμενος στο ζωντανό παράδειγμα των Αγίων μας και στο χριστιανικό βίωμα, αγωνίζεται και πολεμάει να πάρει αυτή τη γήινη πατριδα στον ουρανό και αυτό διότι, όχι μόνο οι μοναχοί αλλά και όλοι οι χριστιανοί βρίσκονται μεταξύ ουρανού και γης”. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γέροντας Νίκων, προέτρεψε τους πιστούς όχι μόνο να πιστέψουν αλλά κυρίως να ζήσουν με απέραντη χαρά, χωρίς γκρίνιες και κακομοιριές, γιατί όποιος ζήσει εν Χριστώ θα γνωρίσει και τον Χριστό. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο “Ενοριακό Αρχονταρίκι” όπου ο Γέροντας Νίκων απάντησε στα πολλά ερωτήματα που του υπέβαλε το ακροατήριο.

βιντεο β

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά Αγαπητέ αναγνώστη του theodromion.gr ,aυτο που…
x
error: Ευχαριστούμε