Βιντεοσκοπιμένες ΟμιλίεςΓράφουν οι ΙερείςΠαλαιά Διαθήκη

Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίσοι; | Παλαιά Διαθήκη Επεισόδιο 33 (Κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη)

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ίσοι; Η ισότητα μεταξύ άνδρα και γυναίκας μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένα θέμα ουσιαστικό. Κάτι που για άλλες «θρησκείες» το θέμα αυτό είναι υποτιμητικό για τις γυναίκες.

Αρκετός κόσμος παρεξηγεί τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στις γυναίκες. Έχουν την εντύπωση ότι η Εκκλησία υποβαθμίζει την αξία και την υπόσταση της γυναίκας έναντι του ανδρός. Αυτό είναι λάθος, διότι πολλοί μπερδεύουν τις απόψεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τις απόψεις άλλων «θρησκειών» και δογμάτων.
Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας η γυναίκα είναι ίση ως ύπαρξη και οντότητα απέναντι στον Θεό με τις ίδιες υποχρεώσεις, δωρεές, χαρίσματα και δικαιώματα με τους άντρες. Την υποτίμηση της γυναίκας την καταδικάζει τόσο η Παλαιά Διαθήκη όσο και η Καινή Διαθήκη.

Από την Παλαιά Διαθήκη και την Καινή Διαθήκη φαίνεται ξεκάθαρα η ισότητα της γυναίκας και του άνδρα. Στην Παλαιά Διαθήκη υπάρχουν περίπου 50 αναφορές στο θέμα της ισότητας των δυο φύλων. Ομοίως και στην Καινή Διαθήκη έχουμε αρκετές αναφορές για το θέμα αυτό.

Στις ημέρες μας δυστυχώς έχουμε αρκετά παραδείγματα «ανδρών» που ακολουθούν τη γραμμή διαφόρων αρχαίων Ελλήνων και Φιλοσόφων, που η συμπεριφορά τους απέναντι στις γυναίκες είναι εντελώς αντίθετη με το θέλημα του Θεού. Ο Απόστολος Παύλος σε μια από τις επιστολές του μέσα στην Καινή Διαθήκη λέει προς τους άντρες ότι πρέπει να αποδίδουν τιμή, στοργή, συμπάθεια και προστασία απέναντι στις γυναίκες τους και μάλιστα έχουν καθήκον να το κάνουν αυτό.

Η ισότητα των φύλων στον Χριστιανισμό διακηρύσσεται με σαφή τρόπο. Κατά τον Απόστολο Παύλο δεν υπάρχει καμία διαφορά σε Έλληνα ή άλλης καταγωγής ανθρώπου, καμία διαφορά σε δούλο και σε ελεύθερο, όπως καμία διαφορά στον άνδρα και τη γυναίκα. Διότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στον Χριστό. Η Αγία Γραφή που μας μιλά για την ισότητα όλων των ανθρώπων, μάς προβάλλει την ισότητα ως αξία.

Ο ανδρισμός δεν φαίνεται όταν ο άνδρας κακομεταχειρίζεται την γυναίκα του. Ο ανδρισμός φαίνεται στη γενναιότητα, το θάρρος, την προστασία, τον σεβασμό, την αγάπη και τη φροντίδα που πρέπει να δείχνει ο άνδρας προς τη γυναίκα του. Όταν δεν τα εφαρμόζει αυτά ο άνδρας, τότε ούτε τον εαυτό του αγαπά, αλλά και ο ανδρισμός δεν υφίσταται.

Παλαιά Διαθήκη Επεισόδιο Νο 33
“ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ;” – Κριταί

 

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Παρακολουθήστε την  Θεία Λειτουργία  σε Πραγματικό Χρόνο την Κυριακή 05…
x
error: Ευχαριστούμε