Άρθρα

της Μαρίας Λαού: Μεταμόρφωση, αγαλλίαση ψυχής,θαυμαστό γεγονός

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 3 Λεπτά
Listen to this article
5
(1)

Last Updated on: 16th Δεκέμβριος 2018, 12:12 πμ

Ω! Θεία ευφροσύνη.
Ω! εξαίσια ακούσματα.
Εκεί στο όρος Θαβώρ, εκεί όπου  οι τρείς κορυφαίοι  Πέτρος, Ιωάννης και Ιάκωβος  μαζί σου Κύριε Ιησού Χριστέ έδειξες «τοῖς Μαθηταῖς σου τὴν δόξαν σου, καθὼς ἠδύναντο».
Πόση χαρά, πόση αγαλλίαση έχει κυριεύσει τις ψυχές τους, που καίγεται από Θεία αγάπη, μια απερίγραπτη αγάπη αισθάνεται ο Πέτρος προς τον Κύριο,ο Ιωάννης δέχεται την θερμουργό αγάπη του Ιησού και ο Ιάκωβος χαρακτηρίζεται για τον ζωηρό ενθουσιασμό και την βαθιά πίστη του και ήταν  εκεί και οι τρείς,  ανάμεσα στην Αγία Τριάδα, ανάμεσα στον Ιησού στον Θεό και το Άγιο Πνεύμα, ανάμεσα στον Μωυσή και τον Ηλία, γιατί τους επέλεξε ο Κύριος τους ανέβασε μαζί του στο όρος εκεί όπου είδαν την δόξα Του μέσα από το φως όπως είχε κυρήξει «Εγώ ειμί το φως του κόσμου».
Ω! Θεία χαρά για τους κορυφαίους Αποστόλους γιατί εκεί όχι μόνον είδαν αλλά και άκουσαν τον Μωυσή και τον Ηλία που συνομιλούσαν με τον Ιησού. Ο Μωυσής είδε τα οπίσθια του Θεού, όμως πέθανε και δεν έφτασε στην γη της επαγγελίαςκαι ο Ηλίας τον αισθάνθηκε μέσα από την γαλήνια πνοή του ανέμου  όμως ζει ανάμεσα μας.  Αποκαλύφθηκε όλη την Θεότητα του Ιησού, είδαν τον νοητόν Ήλιο της Δικαιοσύνης, όλοι γιατί ο Ιησούς είναι Θεός και του  Μωυσή και του Ηλία είναι Θεός και νεκρών και ζώντων, Θεός  όπου άγγιξε την γη και η γη δεν κάηκε, περπάτησε στην γη και η γη δεν τον κατάλαβε, αλλά τώρα έλαμψε μπροστά τους με ένα εκθαμβωτικό Θείο Φως εκείνον  το Θείο Φως Του που φωτίζει κάθε άνθρωπο ερχόμενον  εις τον κόσμο.
Πόση ευδαιμονία για τους ανθρώπους, πόση χαρά, πόση ευφροσύνη γιατί η αιώνια ζωή μας έχει χαρισθεί, το Φως έλαμψε για να μας  μεταβάλει, να  μας δώσει ψυχική γαλήνη, θάρρος γενναιότητα να αντιμετωπίσουμε τις δοκιμασίες της ζωής.
Μεταμόρφωση, αγαλλίαση ψυχής, έτσι με εκθαμβωτικό Θείο Φως Του θα φανεί σε όλους μας κατά την Δευτέρα και φρικτή Του παρουσία. Τώρα μεταμορφώθηκε στο όρος Θαβώρ εκεί ψηλά γιατί ήταν το μεγαλύτερο γεγονός εκείνην την στιγμή έτσι και στην Δευτέρα παρουσία θα παρουσιαστεί ψηλά  στα ουράνια νεφελώματα για να τον δει όλος ο κόσμος θα λάμψει ο Ήλιος της Δικαιοσύνης.
Μεταμόρφωση, θαυμαστό γεγονός, γιατί οι μαθητές  και φίλοι του Ιησού είδαν τον Κύριο ως «λαμπρότεροἡλίουἐξαστράπτων»  είδαν  την δόξα του Κυρίου και  «υπεκρύβηἀκτῖσιθεότητος, αἰσθητὸςἥλιος» και φάνηκε  ο Ήλιος της Δικαιοσύνης  και «ἐκπλαγέντεςγόνυἔκλιναν».
Ω! Θείο θαύμα, Ω! Θεία ακούσματα , Ω! Θεία φωνή, «ΟὗτόςἐστινΥἱὸς ὁ ἀγαπητός μου», και οι κορυφαίοι Απόστολοι βλέποντας τα παράδοξα όπως οι τρείς παίδες υμνούσαν τον Θεό. 
Ω! θεία ευεργεσία γιατί βλέποντας την Δόξα του Κυρίου «τὸμὲνπάθοςνοήσωσινἑκούσιον».
Ω! Πατρική αγκαλιά Ω! Θεία αγάπη, για εμάς, σήμερα και για πάντα. Βλέποντες και ακούοντες την Θεία μελωδία,τις ψαλμωδίες και το κάλεσμα του Ιησού εις την εορτή της Μεταμόρφωσης, να σηκωθούμε, να υψώσουμε την ψυχή, να αφήσουμε τους κακούς λογισμούς, να ανεβούμε στο ψηλότερο σημείο  της Θεία Αγάπης, να αφεθούμε στην Πατρική αγκαλιά, όπως ο Πέτρος και τα αγαπημένα παιδιά του Ζεβεδαίου,  Ιάκωβος και Ιωάννης, για να προφτάσουμε να μετανοήσουμε ώστενα ακούσουμε τη φωνή Του  εκείνην την ευλογημένη ημέρα κατά την Δευτέρα και φρικτή παρουσία του Κυρίου το «δεύτε οι ευλογημένοι του πατρός μου, κληρονομήσατε την ετοιμασμένη υμίν βασιλείαν από καταβολής κόσμου».

Ας αναπέμψουμε ευχαριστία στον Κύριο και ας ψάλουμε δοξαστικά:

Μετεμορφώθης εν τω Όρει, Χριστέ ο Θεός, δείξας τοις Μαθηταίς σου την δόξαν σου, καθώς ηδύναντο. Λάμψον και ημίν τοις αμαρτωλοίς, το φως σου το αΐδιον, πρεσβείαις της Θεοτόκου. Φωτοδότα, δόξα σοι.σσ.theodromion.gr :  Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση.

Στείλτε στο theodromion@gmail.com  άρθρα, ιστορικά Ιέρων Ναών -Μοναστηριών βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με  τους Αναγνώστες μας.

Αν σας αρέσει κοινοποίησετο στον τοίχο σας (facebook) ή γράψετε το σχόλιο σας ακριβώς από κάτω από την ανάρτηση μας

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 1 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 5 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 3 Λεπτά Ἡ μεγάλη γιορτὴ τῆς Μεταμορφώσεως τοῦ…
x
error: Ευχαριστούμε