Άρθρα

της Μαρίας Λαού: Ἐπεφάνης Σήμερον τῇ Οἰκουμένῃ (Βιντεο)

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 3 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Last Updated on: 4th Ιανουάριος 2019, 01:54 μμ

«Ἐπεφάνης σήμερον τῇ οἰκουμένῃ καὶ τὸ φῶς Σου, Κύριε, ἐσημειώθη ἐφ᾿ ἡμᾶς, ἐν ἐπιγνώσει ὑμνοῦντάς Σε· ἦλθες, ἐφάνης τὸ Φῶς τὸ ἀπρόσιτον.»

Ω! πόσον χαρμόσυνος λόγος. Ω! πόση ευφροσύνη και αγαλλίασης στις ψυχές μας. Το Φως φάνηκε σε ολόκληρη την οικουμένη. Το Φως, εκείνο που όλες οι ψυχές προσδοκούσαν για αιώνες, εκείνο το Φως που θα εξουσίαζε όλο τον κόσμο. Εκείνο το Φως που είναι «η οδός η αλήθεια και η ζωή». Και το Φως έλαμψε, το σκοτάδι χάθηκε, και ανοίχθηκε ο δρόμος για την σωτηρία όλου του ανθρώπινου γένους. Σήμερα φάνηκε σήμερα ακούστηκε «Φωνή Κυρίου επί τών υδάτων βοά λέγουσα• Δεύτε λάβετε πάντες, Πνεύμα σοφίας, Πνεύμα συνέσεως, Πνεύμα φόβου Θεού, τού επιφανέντος Χριστού». Αυτό το Φως θα φαίνεται και θα φωτίζει για πάντα όλη την οικουμένη. Αυτό το Φως θα μας καλεί και θα μας καθοδηγεί καθημερινά.
Ελάτε όλοι, όλοι, σε Εκείνον όπου ο Βαπτιστής Ιωάννης αναφώνησε «Οὐκ εἰμὶ ἱκανὸς τὰ ὑποδήματα βαστάσαι», απλώνει όλη την αγάπη και το Φως στην οικουμένη και μας καλεί«Δεύτε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω υμάς». Μας δίνει το δικαίωμα να Τον αγγίξουμε, να Τον κοιτάξουμε στα μάτια να Τον παρακαλέσουμε, να τραφούμε από το Τίμιο Σώμα και Αίμα Του.

Ω! πόσο εξαίσια ακούγονται όλα αυτά. Ω! Πατέρα μας, που μας φωτίζεις μας καθαρίζεις μας γαληνεύεις. Και Εσύ Ύδωρ της Ζωής που ρέεις άφθονο. Άφθονο και αγιαστικό, λούζει και αναγεννά κάθε ψυχή, Μόνο μέσα από την αναγέννηση μας, μέσα από την αναβάπτιση μας θα μας περιλούσει και το Αγιαστικό Φως.
Και αγιάζονται τα ύδατα της γης, οι θάλασσες τα ποτάμια, δεν μένει τίποτε ούτε μια μικρή οπή που να μην αγιαστεί να μην βρει κανένα χώρο να εισχωρήσει ο πονηρός.

Και «Ο Ιορδάνης εστράφη εις τα οπίσω», ναι εστράφη και χωρίστηκε δεν άφησε τίποτε το ακάθαρτο να περάσει εκείνη την άγια στιγμή, «εστράφη εις τα οπίσω» και νέκρωσε τον θάνατο, νέκρωσε την αμαρτία, έδωσε την ζωή, έδωσε το αναγεννητικό βάπτισμα το λυτρωτικό βάπτισμα όπως λέει και ο Απόστολος Παύλος «Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε, Χριστόν ενεδύσασθε».
Όλο το νόημα βρίσκεται στην αναγέννηση και αναβάπτιση της ψυχής μας, όλο το νόημα βρίσκεται στην νέκρωση των παθών και στον φωτισμό της ψυχής.
Και εσύ καρδιά μου να λουστείς και να καθαριστείς, μην ακούς που σου λένε δεν χρειάζεται. Χρειάζεται πήγαινε στον πνευματικό σου πατέρα, ναι πήγαινε εκεί να συγκλονιστεί η ψυχή σου να βγει από την κόλαση, να ξέρεις ο πνευματικός σου θα πάρει την κόλαση σου και η αγάπη του θα σου δώσει τον παράδεισο του. Να καθαριστείς καρδιά μου να λουστείς να δεις το Φως των Θεοφανίων, να κοινωνήσεις Σώμα και Αίμα Χριστού να κοινωνήσεις από το αγιασμένο νερό και να αγιάσεις το σπίτι σου, να αγιάσεις όλο τον χώρο σου.
Έτσι θα δοξάσουμε τον Θεό που επεφάνει σε ολόκληρη την οικουμένη και μας περιλούζει με τις πλούσιες δωρεές του.
Ας σκιρτήσουμε από αγαλλίαση και ας ζήσουμε με ταπείνωση και μετάνοια ώστε το πλούσιο έλεος του Θεού μας χαρίσει την αιώνια ζωή.

 

 

 σσ.theodromion.gr :  Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση.

Στείλτε στο theodromion@gmail.com  άρθρα, ιστορικά Ιέρων Ναών -Μοναστηριών βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με  τους Αναγνώστες μας.

Αν σας αρέσει κοινοποίησετο στον τοίχο σας (facebook) ή γράψετε το σχόλιο σας ακριβώς από κάτω από την ανάρτηση μας

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 3 Λεπτά Ολοκληρώνοντας την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου,…
x
error: Ευχαριστούμε