Άρθρα

της Μαρίας Λαού : H πορεία προς την Φάτνη

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 3 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Last Updated on: 16th Δεκέμβριος 2018, 12:12 πμ

“Δεῦτε εἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός, ἀκολουθήσωμενλοιπὸν ἔνθα ὁδεύει ὁ ἀστήρ, μετὰτῶν Μάγων Ἀνατολῆς τῶν Βασιλέων. Ἄγγελοιὑμνοῦσιν, ἀκαταπαύστως ἐκεῖ. Ποιμένες ἀγραυλοῦσιν, ᾠδὴν ἐπάξιον.”.
Ω! Αδελφέ μου που είσαι, βλέπεις το αστέρι ψηλά, έλα να το ακολουθήσουμε, η πορεία προς την Βηθλεέμ δεν είναι μοναχική πορεία, είναι συμπόρευσης. Ναι έλα βγες έξω από την «πόλη» και ακολούθα την ανοδική πορεία έλα πάμε μαζί, σε μια πορεία φωτεινή. Μην φοβάσαι όμως και αν ξαφνικά βρεθείς σε καθοδική πορεία όπως ο «άνθρωπος τις κατέβαινεν από Ιερουσαλήμ εις Ιεριχώ και λησταίς περιέπεσεν».
Θα μου πεις ποιους ληστές, μα αδελφέ μου οι ληστές είναι ο πονηρός που σου αφαίρεσε ότι όμορφο είχες, ότι σου χάρισε το Άγιο Πνεύμα την αγάπη, την χαρά, την ειρήνη, την μακροθυμία, την καλοσύνη, την αγαθοσύνη, την πίστη, την πραότητα, την εγκράτεια. Έστω και ένα δώρο να σου πάρει σε ξεγέλασε, σε άφησε να «κατηφορίσεις».
Μην μου φοβηθείς καρδιά μου, μην μου φοβηθείς. Δεν είσαι μόνος, ένα χέρι σε κρατεί. Η πατρική αγκαλιά θα σε ανεβάσει φτάνει να τρέξεις κοντά της. Έλα όπως οι Μάγοι από την Ανατολή εκεί στην συμπόρευση να ετοιμάσουμε τα δώρα που θα καταθέσουμε μπροστά στην «Φάτνη», την αγάπη μας προς την συνάνθρωπο, την ταπείνωση της ψυχής μας, την πίστη προς τον Ιησού, την υπομονή με την οποία θα αντιμετωπίσουμε την ζωή μας, μα πάνω από όλα την εσωτερική γαλήνη και ειρήνη.
Καρδιά μου αυτά τα δώρα είναι πολύτιμα για την ψυχή σου, είναι πολύτιμα ώστε η συμπόρευση προς την «Φάτνη» να είναι φωτεινή. Σκύψε ταπεινά και άπλωσε το χέρι στον συνάνθρωπο. Δώσε του το «νερό» της αγάπης σου, την προσευχή και την παράκληση σου προς τον Θεό για τον συνάνθρωπο σου. Δώσε του την «τροφή», της προσφοράς σου την αγαπητική αγκαλιά και τα λόγια της παρηγοριάς σου. Βγάλε το έξω από την «φυλακή», των παθών, του πόνου και της μοναχικότητας.
Ω! πόσο όμορφη είναι η συμπόρευση Ω! πόσο γαληνεύεις όταν ένα χέρι να σε κρατεί. Ω! πόσο σε ανεβάζουν τα λόγια αγάπης και παρηγοριάς.
Και ξαφνικά να ακούγονται οι φλογέρες των «βοσκών», απαλά να αγγίζουν την ψυχή να αγάλλεται η ύπαρξη σου. Εκεί στο λιγοστό φως των καντηλιών, το γλυκό φως των κεριών λίγο έξω από την «Φάτνη», εκεί που η γλυκιά φωνή σε καλεί «μετά φόβου Θεού πίστεως και αγάπης προσέλθετε». Ναι με καθαρή καρδιά θα γευτείς την Θεία τροφή που θα σε κρατήσει ψηλά σε φωτεινούς δρόμους.
Ω! Θεία αγαλλίαση, αδελφέ μου, καρδιά μου όμορφη, ψυχή μου αιώνια, αυτή την συμπόρευση έλα να κάνουμε μαζί προς την «Φάτνη». Την συμπόρευση της ταπείνωσης, της μετάνοιας, της αγάπης.
Για να μπορέσουμε να ακούσουμε με καθαρή καρδιά «Δόξα ἐν ὑψίστοις λέγοντες, τῷ σήμερον ἐν Σπηλαίῳ τεχθέντι, ἐκτῆς Παρθένου, καὶ Θεοτόκου, ἐν Βηθλεὲμ τῆς Ἰουδαίας»,σσ.theodromion.gr :  Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση.

Στείλτε στο theodromion@gmail.com  άρθρα, ιστορικά Ιέρων Ναών -Μοναστηριών βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με  τους Αναγνώστες μας.

Αν σας αρέσει κοινοποίησετο στον τοίχο σας (facebook) ή γράψετε το σχόλιο σας ακριβώς από κάτω από την ανάρτηση μας

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 3 Λεπτά Αγαπητοί μου αναγνώστες, το σημερινό άρθρο…
x
error: Ευχαριστούμε