Άρθρα

της Μαρίας Σκαμπαρδώνη: Έχει ο Θεός δικαίωμα επάνω στη ζωή των πλασμάτων Του;

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 3 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)
Αρθρογράφος Μαρία Σκαμπαρδώνη

Έχει ο Θεός δικαίωμα επάνω στη ζωή των πλασμάτων Του;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που με βάση εδάφια της Παλαιάς Διαθήκης, κατηγορούν το Θεό ως δολοφόνο και αιμοδιψή, επειδή διέταξε τη σφαγή ορισμένων λαών. 

Το γεγονός πως ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη διέταξε γενοκτονίες, είναι ένα γεγονός που δεν αμφισβητεί κανείς μελετητής των Γραφών και, μάλιστα, έχει καταγραφεί αρκετές φορές σε βιβλία όπως η Έξοδος, το Δευτερονόμιο και ο Ιησούς του Ναυή.

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται μία εσωτερική σύγκρουση στο να συμβιβάσουν το Θεό της Αγάπης με τη διαταγή μίας γενοκτονίας. Αυτή η πεποίθηση μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην ακύρωση της ίδιας της πίστης. Όμως, όταν πιστεύεις στο Θεό αποδέχεσαι και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ που Εκείνος έχει στη ζωή κάθε πλάσματός Του.

Ας δούμε πόσο ευσταθεί η άποψη πως ο Θεός διέπραξε δολοφονία.

Ας δούμε την απάντηση με μία ερώτηση: γιατί εμείς δεν έχουμε δικαίωμα επάνω στη ζωή ενός άλλου ανθρώπου;

Η απάντηση είναι: επειδή εμείς ΔΕ δημιουργήσαμε ζωή, δε δώσαμε ζωή σε κανέναν και δεν μπορούμε να επαναφέρουμε πίσω στη ζωή τον άνθρωπο που έφυγε. Εμείς δε συντηρούμε ζωή, δε δημιουργήσαμε τίποτα από ότι υπάρχει στον κόσμο.  Με αυτό το κριτήριο σκέψης, ούτε εμείς έχουμε δικαίωμα να αφαιρέσουμε τη ζωή μας, αλλά ούτε μπορεί το Κράτος να ασκήσει θανατική ποινή. Διότι κανείς δεν έχει δικαίωμα επάνω στη ζωή κάποιου άλλου, ούτε εμείς επάνω στη δική μας!

Ο Θεός όμως έχει κάθε εξουσία επάνω στη ζωή του καθενός μας, αυτό που για κάποιους είναι δολοφονία για το Θεό είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Ο Θεός σου χάρισε τη ζωή και αυτό το δώρο σου χαρίζεται. Για αυτό και είναι o μόνος που μπορεί να το αφαιρέσει όποτε κρίνει πως πρέπει. 

Κανένας από εμάς δε θα κατηγορούταν επειδή σταμάτησε να παρέχει σε κάποιον ένα δώρο όταν έκρινε πως δεν το άξιζε. Και ο Θεός που μας χάρισε τη ζωή και δημιούργησε τον κόσμο (σύμφωνα με τη Χριστιανική και Θεολογική διδασκαλία), έχει κάθε εξουσία να αποσύρει από κάποιον το δώρο της ζωής που πρόσφερε μέχρι ένα χρονικό σημείο έτσι και αλλιώς.

Ο Θεός, επιπροσθέτως, δεν καταπιέζεται από τίποτα: ούτε από φυσικούς νόμους, αλλά ούτε και από ΗΘΙΚΟΥΣ. Ο ίδιος είναι ο Νομοθέτης και Εκείνος η απόλυτη εξουσία. 

Και αν εμείς βλέπουμε μυωπικά τα πράγματα κρίνοντας μόνο από αυτή τη ζωή, η παντογνωσία του Θεού γνωρίζει τα πάντα για θέματα ζωής και θανάτου των συνανθρώπων μας!

Ο Θεός είναι ο μόνος που μπορεί να αναστήσει ακόμα και τους ανθρώπους για τους οποίους διέταξε να εξολοθρευτούν. Είναι Εκείνος που στο όραμα με τα οστά διέταξε τον προφήτη Ιεζεκιήλ να τους μιλήσει και εκείνα να πάρουν σάρκα επάνω τους. 

Είναι ο Χριστός ο οποίος μας διαβεβαιώνει πως ακόμα και τα Σόδομα και τα Γόμορρα που κατέστρεψε θα δουν τους ανθρώπους τους αναστημένους.

Όταν πιστεύεις στο Θεό οφείλεις να του αναγνωρίσεις το μοναδικό δικαίωμα που δεν έχει κανένας άλλος στο να στερήσει όταν κρίνει απαραίτητο το δώρο της ζωής από όποιον κρίνει απαραίτητο. Και να είναι βέβαιος, πως ο Θεός που είναι στα αλήθεια Θεός Αγάπης, δε θα αδικήσει κανέναν και σε πολλούς από αυτούς που στέρησε τη ζωή εδώ θα τους τη χαρίσει αιωνίως..

+

 

 

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μας βίντεο Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι μας του Εκκλησιαστικού Ορθόδοξου Ιστότοπου theodromion.gr με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω

Κάνε εγγραφή εδώ ==>

Εγγραφείτε στο κανάλι μας

για να ενημερώνεστε για τα Βίντεο μας

Πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ και μετά ? το καμπανάκι και επιλέξετε το ΟΛΕΣ όσοι δεν το έχετε πατήσει για να σας έρχονται ειδοποιήσεις.
Στο διαδικτυακό κανάλι μας του Εκκλησιαστικού Ορθόδοξου Ιστότοπου theodromion.gr Θα βρείτε Οδοιπορικά , Πνευματικές Ψυχωφελιμες Ομιλίες , και ζωντανές Αναμεταδόσεις

 




Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από τον Ιερό Ναό των Αγίων…
x
error: Ευχαριστούμε