Βιντεοσκοπιμένες ΟμιλίεςΓράφουν οι Αρχιερείς

Ομιλία Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου : Η Θεία λειτουργία είναι ο Θεός όντως, τόπος και τρόπος και χρόνος της προσευχής του καθενός από εμάς (Βιντεο)

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
5
(1)

Last Updated on: 14th Οκτώβριος 2019, 12:52 πμ

Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή, το πρωί, 13 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό μας, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος, πλαισιωμένος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.
Στο θείο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων είπε: “Ήρθαμε σήμερα εδώ καταρχάς για να τελέσουμε τη Θεία Ευχαριστία και λέω καταρχάς γιατί το μυστήριο της Θείας Λειτουργίας, αυτό και μόνο υπερέχει των πάντων. Αν τελέσουμε αυτό, έχουμε τελέσει τα πάντα! Ενθυμούμαι στις πολλές αναγνώσεις του ημερολογίου μια αγία μορφή της Εκκλησίας μας των εσχάτων χρόνων του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος, όντως Αγίου, Νικολάου Σελέντη όταν τον καλούσαν να κηρύξει, η απάντηση του ήταν: “Εγώ ξέρω μόνο να κλαίω και να προσεύχομαι” και μέσα στο κλαίω έκρυβε την μετάνοια της ψυχής του ανθρώπου και την ταπεινοφροσύνη του ανθρώπου και μέσα στο προσεύχομαι έκρυβε κατεξοχήν τη Θεία Λειτουργία, γιατί η Θεία λειτουργία είναι ο Θεός όντως, τόπος και τρόπος και χρόνος της προσευχής του καθενός από εμάς”.

 

 

 

Την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου και ώρα 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκε πρωινό «Ενοριακό Αρχονταρίκι» στον ισόγειο χώρο κάτωθεν του Ιερού Ναού αφιερωμένο στους “Ακρίτες του Αιγαίου Πελάγους” με την παρουσία πλήθους πιστών.
Προσκεκλημένοι της εκδήλωσης ήταν: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος και ο Πολιτικός Επιστήμων – Συγγραφέας – Αρχισυντάκτης του περιοδικού
“Εκκλησία”, κ. Κωνσταντίνος Χολέβας. Τη συζήτηση συντόνισε ο π. Ματθαίος Χάλαρης.

Ο Σεβασμιώτατος με αγιογραφικά χωρία απέδειξε ότι η φιλοπατρία είναι στοιχείο της ορθοδόξου παραδόσεώς μας και η αγάπη στην πατρίδα, κατά τον Μέγα Βασίλειο, είναι ισότιμη με την αγάπη και την τιμή στους γονείς μας.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα της τουρκοκρατίας αλλά και των τελευταίων ετών με πρωταγωνιστές Χιώτες εθνο-ιερομάρτυρες, σημερινούς αξιωματικούς των Ειδικών Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Σεβασμιωτάτου και τους δραστήριους Χιώτες ναυτιλλόμενους και πλοιοκτήτες που προκάλεσαν ρίγη συγκινήσεως στο ακροατήριο από την τόλμη και την αγάπη τους στα εθνικά δίκαια.
Ο άλλος ομιλητής, κ. Κωνσταντίνος Χολέβας αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα σε γεγονότα που αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας, τις γενοκτονίες των Τούρκων και τη διεθνή ατιμωρησία τους για όλα αυτά τα εγκλήματα που δυστυχώς συνεχίζονται και σήμερα.

Ο κ. Χολέβας ολοκλήρωσε την αναφορά του σε έκκληση που απηύθυνε στο ακροατήριο να μελετήσουν την ιστορία μας, να διδάξουν τις νεότερες γενιές τη σωστή ελληνική ιστορία με σχολικά βιβλία σωστά γραμμένα.
Μάλιστα, η Εκκλησία πρωτοστατεί και στο θέμα της διδαχής της Ελληνικής Ιστορίας στα παιδιά με εκδόσεις σχετικών βιβλίων που θα διδάσκονται στις κατηχητικές συνάξεις.

 
Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 1 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 5 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Δές και αυτό
Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον: Κεφάλαιον Δεύτερο 2,1-2,23. Η προσκύνηση των Μάγων,…
x
error: Ευχαριστούμε