Βιντεοσκοπιμένες ΟμιλίεςΓράφουν οι Ιερείς

π. Επιφάνιος Αρβανίτης: Η ταπείνωση κοσμεί την προσωπικότητα της Παναγίας (Βιντεο)

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Last Updated on: 16th Ιούνιος 2019, 11:48 μμ

 

Στην ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών 2019 που πραγματοποιήθηκε  στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή μίλησε προς τους πιστούς, ο Αρχιμανδρίτης π.Επιφάνιος Αρβανίτης, 

Μέσα στο πέλαγος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής,  η ακολουθία των Χαιρετισμών, αποτελεί ένα λιμάνι, για να μπορέσει ο κάθε χριστιανός, να ταξιδέψει και να οδηγήσει το καράβι του προς τα σωτήρια πάθη του Κυρίου και την Ανάσταση Του. Το μυστικό για το οποίο η Παναγία επελέγη ανάμεσα  σε τόσες γυναίκες, να γίνει η κλίμακα που θα κατέβαινε ο Θεός στην γη, αλλά και να ανεβαίνουν οι άνθρωποι στον ουρανό, είναι η ταπείνωση.
Η ταπείνωση, κατά τους Πατέρες, είναι η αρετή εκείνη, που όταν την έχει ο άνθρωπος, υψώνεται. Και θα την αποκτήσουμε, όταν συναισθανθούμε τα λάθη μας, τα αμαρτήματα μας και ταπεινωθούμε. «Η ταπείνωση βοηθάει τον άνθρωπο να μην γίνεται υπερφίαλος. Τον υπερήφανο άνθρωπο δεν τον θέλει κανένας. Τον ταπεινό όλοι τον αγαπούν και όλοι τον θέλουν. Ο Θεός μας δίνει αφορμές για να μας διαπαιδαγωγεί, για να μένουμε ταπεινοί άνθρωποι». Ο άνθρωπος σήμερα μπορεί να έχει πολλά υλικά αγαθά και ανέσεις, αλλά να μην έχει καθόλου συναισθήματα και αγάπη για τον πλησίον του.Πρέπει να βλέπουμε την εικόνα της Παναγίας σαν καθρέφτη, τόνισε στη συνέχεια,  και να καθρεφτιζόμαστε πάνω στο πρόσωπο Της, μιμούμενοι τις αρετές Της.
Η Παναγία μας επελέγη να φέρει τον Θεό στη γη, για να θεραπεύσει τον κόσμο και παρέμεινε ταπεινή.σσ.theodromion.gr :  Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση.

Στείλτε στο theodromion@gmail.com  άρθρα, ιστορικά Ιέρων Ναών -Μοναστηριών βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με  τους Αναγνώστες μας.

Αν σας αρέσει κοινοποίησετο στον τοίχο σας (facebook) ή γράψετε το σχόλιο σας ακριβώς από κάτω από την ανάρτηση μας

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Δές και αυτό
κοινοποιησετο!!!
x
error: Ευχαριστούμε