ΆρθραΓράφουν οι Ιερείς

του π.Παντελεήμων Κρούσκου : Αγγελικώς οι εν κόσμω πανηγυρίσωμεν

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Last Updated on: 16th Ιούνιος 2019, 11:50 μμ

Αυτό πού μας λέει η Γραφή για τους αγίους αγγέλους είναι πώς κατ εξοχήν είναι λειτουργικά(υπηρετικά) πνεύματα, πού αποστέλλονται σε διακονίες από τον Θεό.

Είναι αξιοθαύμαστο πώς οι λαμπροί και κατά χάριν ένδοξοι και άγιοι άγγελοι, σαν πρώτο ρόλο και αποστολή έχουν το υποτακτικό, την διακονία και την ταπείνωση. Αυτό είναι και το μήνυμα της εορτής τους. Εμείς βέβαια δεν είμαστε ασώματοι και άτρεπτοι προς το κακό. Παλεύουμε ακόμα με τις αρχές και εξουσίες του αιώνος και τις πράξεις μας υπαγορεύει το σαρκικό φρόνημα και το θέλημα πού γίνεται ο δυνάστης μας. Ωστόσο, όμως ας μας είναι μια κατανυκτική υπενθύμιση η άκρα και αγιασμένη ταπείνωση και υπακοή τέτοιων ένδοξων και λαμπρών όντων στον Θεό.

 Πόσο υπέροχα και ταπεινά πλάσματα είναι οι άγιοι άγγελοι!Αυτοί πού καταδέχονται να φιλοξενούνται από ταπεινούς ανθρώπους και να τρέχουν με προθυμία να προστατεύσουν και να φυλάξουν εμάς τα ανάξια και υλικά πλάσματα. Τί άκρα ταπείνωση και αγάπη κρύβουν αυτά τα συνεσταλμένα φτερά, τα βλέμματα πού κοιτάζουν προς τα κάτω , τα χέρια τα κεκαλυμμένα ενώπιον του Κυρίου Σαβαώθ! Τί παραστατικά όμορφες και κατανυκτικά διδακτικές είναι οι αγιογραφίες των αγγέλων στην αγιασμένη μας παράδοση! Τί προθυμία να συγκαταβαίνουν μαζί με τον Κύριο τους σε κάθε θεία λειτουργία για να συνδοξολογήσουν με μας τους γήινους και να υπουργήσουν στο μυστήριο!Τί χαριτωμένη απλότητα η διακονία τους στον χοϊκό και αμαρτωλό ιερέα στην φρικτή ιερουργία, ακόμα και στο ταπεινότερο και ξεχασμένο από τον κόσμο ξωκκλήσι. Τι συγκινητική η προστασία τους στους ελαχίστους και η μεταφορά κάθε αιτήματος τους στον Παντεπόπτη Κύριο.Πόσο παρηγορητικές οι απλωμένες τους πτέρυγες στην ορφάνια του κόσμου.

 Πτερυγοφόροι όχι μόνον για το ταχύδρομο και την προστασία, αλλά για την μίμηση. Να φτάσουμε μαζί τους στην έννοια των υψηλών και θείων νοημάτων.Να εγκαταλείψουμε την γη της εγωϊστικής μας ορφάνιας και να πετάξουμε προς τα “υψηλά” εκεί πού είναι η κοινωνία όσων ίστανται μετα φόβου ενώπιον του υψηλού Θεού του παντοκράτορος. Να περιβληθούμε αυτό το εικογραφημένο σε αυτούς διάδημα το οποίο συμβολίζει την άμεση επικοινωνία με τον Θεό και την όσον δυνατον κατανόηση των θεϊκών μηνυμάτων. Να αποδυθούμε τον χιτώνα τον καθημαγμένο των παθών και να ενδυθούμε αυτό το φωτοειδές και λαμπροφόρο ένδυμα των αρετών τους.Να λεπτύνουμε το στόμα στις φλυαρίες και τις ματαιότητες για να αφιερωθεί μονότροπα και αποκλειστικά σε μία μόνο έκφραση, την δοξολογία και ευχαριστία του Θεού.

 Γι αυτό η Εκκλησία μας προτρέπει “Αγγελικώς οι εν κόσμω πανηγυρίσωμεν…”.Μεταφορά νοερή στον κόσμο πού όλα περιβάλλονται από το φώς Του και είναι αφιερωμένα στην λατρεία Του.

 

Γράφει ο π. Παντελεήμων Κρούσκος

 

Πηγή: euxh.gr

 

 

σσ.theodromion.gr :  Γίνετε συνοδοιπόροι μας 

Στείλτε στο theodromion@gmail.com  Άρθρα, Ιστορικά Ιέρων Ναών -Μοναστηριών Βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με  τους Αναγνώστες μας.

Αν σας αρέσει ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ!!! στον τοίχο σας (facebook) ή γράψετε το σχόλιο σας ακριβώς από κάτω από την ανάρτηση μας

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πραγματικά σατανικοί…
x
error: Ευχαριστούμε