ΆρθραΒιντεοσκοπιμένες Ομιλίες

19 Ιουλίου: Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ περπάτησε στο μοναστήρι του Τρικόρφου του Γέροντα Νεκτάριου Μουλατσιώτη

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Last Updated on: 18th Ιούλιος 2020, 11:18 μμ

9 Ιουλίου: Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ περπάτησε στο μοναστήρι του Τρικόρφου Φωκίδος για τρεις συνεχόμενες χρονιές. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε και περπάτησε στις 19 Ιουλίου 1991, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στην Ιερά Μονή, όπου έχουμε φτιάξει σε αναπαραστάσεις τα σημαντικότερα στιγμιότυπα από τη ζωή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ ο ιαματικός, γεννήθηκε στο Κούρσκ της Ρωσίας στις 19 Ιουλίου 1759. Οι γονείς του, Ισίδωρος και Αγάθη, αν και ήταν πλούσιοι, ήταν άνθρωποι ευσεβείς. Το κοσμικό όνομα του Αγίου ήταν Πρόχορος Μοσνίν, προς τιμήν του Αγίου Προχόρου, ενός εκ των επτά διακόνων. Ο πατέρας του πέθανε ενώ ο μικρός Πρόχορος ήταν μόλις 4 ετών.

Η μητέρα  αποτέλεσε το παράδειγμά και έγινε πια η μοναδική νυμφαγωγός της ψυχής του. Από μικρός ο Άγιος έδειξε ότι διέθετε μία ψυχή πλούσια σε χαρίσματα. Γι’ αυτό και ήδη από τη νηπιακή του ηλικία έχουμε μια σειρά από παρεμβάσεις της θείας Πρόνοιας που βρήκε ως κατοικητήριο την αγνή του καρδιά

Είναι ο Άγιος της χαράς, όπου σκορπούσε με τη γαλήνη και την ηρεμία του την πνευματική χαρά του Θεού. Όλοι όσοι τον επισκέπτονταν, ο Άγιος Σεραφείμ τους καλοδεχόταν με τη χαρακτηριστική φράση της χαράς «Χριστός ανέστη χαρά μου».  Ο Άγιος χαριτώθηκε από τον Κύριο μας και την Θεοτόκο με το προορατικό, διορατικό και ιαματικό χάρισμα. Είναι ο μοναδικός Άγιος που του εμφανίστηκε η Παναγία ζωντανά 13 φορές. Πολλοί άνθρωποι ασθενείς προσέτρεχαν στον Άγιο Σεραφείμ και τους θεράπευε είτε ο ίδιος με το σταύρωμα που τους έκανε είτε από το νερό που έπαιρναν από την ιαματική πηγή του.

Είχε τόση γαλήνη και ηρεμία που του δόθηκε από τον Θεό σε σημείο που ο Άγιος έκανε παρέα και συνομιλούσε με άγρια ζώα. Το αγαπημένο του ζώο που τον επισκεπτόταν συχνά και το τάιζε ήταν μια άγρια αρκούδα, η οποία μπροστά στον Άγιο ήταν ένα χαριτωμένο ήμερο ζώο, όπου καταλάβαινε την αγιότητα του Αγίου.

Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ ο ιαματικός, κοιμήθηκε (πέθανε) το 1833 προσευχόμενος και γονατιστός μέσα στο κελί του. Ο ίδιος ο Άγιος είχε προφητεύσει ότι, όταν το κελί του θα πάρει φωτιά θα καταλάβουν οι μοναχές από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος που είχε φτιάξει ο Άγιος, ότι θα πεθάνει και θα πάει στην άλλη ζωή.

Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ εορτάζει δυο φορές τον χρόνο, στις 2 Ιανουαρίου τιμάται η μνήμη του και στις 19 Ιουλίου η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου.

 

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
τοῦ Μητροπολίτου Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν κ.κ. Μάρκου: H αργία…
x
error: Ευχαριστούμε