Άρθρα

του Σωτήρη Τζούμα : Και σήμερα ζητείται ένας… Χριστόδουλος για να μας αφυπνίσει

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 5 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Δύο λέξεις είπε – ΣΑΣ ΠΑΩ–και έκανε τη διαφορά!

Ανοιξε διάπλατα τις πόρτες της Εκκλησίας και έφερε την νεολαία κοντά της.

Πολλοί σίγουρα το είχαν σκεφτεί αυτό,αλλά εκείνος το τόλμησε. Και δεν έμεινε εκεί.

Το πήγε ένα βήμα παρακάτω: ελάτε όπως είστε! Έτσι είπε στους νέους! Και τα νέα παιδιά έσπευσαν κοντά του όπως ακριβώς ήταν, γιατί τον πίστεψαν και δεν τα απογοήτευσε! Παρά τον αβυσσαλέο πόλεμο που του έκαναν τα ΜΜΕ ο λαός μας τον είχε ψηλά στη συνείδησή του και τα νέα παιδιά τον εμπιστευόντουσαν. Όλες οι έρευνες της εποχής τον έφεραν πρώτο σε όλα. Τί κι αν έβαλαν σφήνα τον Πατριάρχη στις μετρήσεις για να του κόψει την πορεία, ο Χριστόδουλος ήταν πάντα πρώτος. Αυτό δεν άντεχαν πολιτικοί και Ιεράρχες και ήθελαν να τον εξαφανίσουν!Αλλά δεν τα κατάφεραν αυτοί! Ο Θεός έδωσε τη λύση και τον πήρε εγκαίρως κοντά Του, για να σταματήσει να βασανίζεται από τον φθόνο και την κακότητα των μικρών και ασήμαντων.

Έκτοτε δεν βρέθηκε κανείς άλλος για να συνεχίσει αυτό που άρχισε ο Μεγάλος Χριστόδουλος!!

Και σήμερα ζητείται ένας… Χριστόδουλος για να μας αφυπνίσει και να μας βγάλει από το τέλμα που έχουμε μπεί!!!

Όχι ότι δεν υπάρχουν, ικανοί και άξιοι Ιεράρχες αλλά δεν τολμούν!

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Χριστόδουλος ξεχώρισε από την εποχή Σεραφείμ, από πριν γίνει Αρχιεπίσκοπος κατάφερε να επιβληθεί με το λόγο του, το έργο του και τα πολλά ταλέντα με τα οποία τον είχε προικίσει ο Θεός. Γιαυτό θα τον θυμόμαστε για πάντα!

Συνέρχεται η Ιεραρχία σήμερα,με χαλαρά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Έτσι που έχουν καταντήσει οι εισηγήσεις της Ιεραρχίας,θα μπορούσαν να ακούγονται και εκτός Ιεραρχίας και ο χρόνος της Ιεραρχίας να αφιερώνεται σε ζωτικά θέματα της Εκκλησίας μας.

Εκτός από τις εκλογές των 3 νέων Μητροπολιτών( Φθιώτιδος, Καλαβρύτων και Λήμνου) και των 2 νέων Επισκόπων που θα γίνουν την τελευταία ημέρα των εργασιών, στην ατζέντα δεν περιλαμβάνεται κάποιο από τα φλέγοντα και ακανθώδη θέματα που απασχολούν την Εκκλησία. Για παράδειγμα ούτε για το μάθημα των θρησκευτικών θα συζητήσουν ούτε για την απάλειψη του θρησκεύματος από τα απολυτήρια όπως αποφάσισε η παρούσα υπουργός Παιδείας πριν αποφανθεί το ΣτΕ επί του συγκεκριμένου θέματος. Αλλά και το θέμα της Αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της τακτικής Ιεραρχίας γιαυτό αποφασίστηκε η σύγκληση έκτακτης Ιεραρχίας για μία ημέρα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τακτικής.

Επομένως ήλθε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

Όσοι εκ των Σεβ. Μητροπολιτών προήλθατε από εκλογή και χειροτονία του Χριστοδούλου αλλά και όσοι εκ των υπολοίπων συνεργαστήκατε μαζί του και νοιώσατε την ευεργετική του επίδραση στις ζωές σας και στο έργο σας, θα πρέπει όλοι μαζί να συναισθανθείτε τις ευθύνες που έχετε για όλα εκείνα που μαστίζουν τον τόπο μας και την Εκκλησία μας.

Να σκεφτείτε και να θυμηθείτε όλοι τα παρακάτω:

 Πρώτον: ο Χριστόδουλος προφήτευσε όλα τα δεινά που ζεί ο τόπος μας! Ήταν ο πρώτος που μίλησε για την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, την Ευρώπη των ισχυρών και των αδυνάτων! Μίλησε για τους ευρωληγούρηδες που μάστιζαν τότε τα ΜΜΕ και κατήγγειλε με θάρρος τους τραπεζίτες που θα μας κυβερνούν και θα μας κάνουν ό,τι θέλουν!

Δεύτερον: χωρίς να είναι αντι-ευρωπαϊστής, όπως τον θεωρούσαν κάποιοι τότε, τόλμησε και μίλησε για τα στραβά της Ευρώπης. Αντιθέτως πίστευε πως μόνο μέσα σε αυτή την οικογένεια θα μπορούσαμε να είμαστε ασφαλείς και να μην ξανακινδυνεύσουν τα σύνορά μας σε Ανατολή,Βορρά και Δύση!

Επίσης έσπευσε και δημιούργησε γραφείο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες για να παρακολουθεί από κοντά τα εκεί δρώμενα και να εκμεταλλεύεται τίς όποιες ευκαιρίες.

Τρίτον:Ήθελε να είμαστε μέσα στην Ευρώπη, αλλά με τις ιδιαιτερότητές μας! Με τη θρησκεία μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, με την παράδοσή μας . Δεν ήθελε «να προδώσουμε τα πρωτοτόκια», οπως έλεγε, «για να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης».

Τέταρτον: έδωσε μάχες με την επιτροπή του Συντάγματος της Ευρώπης, στην οποία προήδρευε ο Ζισκάρ ντ´Εστέν, για να περάσει το όνομα της Αγίας Τριάδος και της χριστιανικής Φύτρας της Ευρώπης! Αλλά βρήκε τοίχο από παντού ακόμη και από τους δικούς μας που περνούσε ο λόγος τους και παρίσταναν τους …θρησκευόμενους!
«Πιο πολλοί κινδυνεύουμε από τους φίλους μας, έλεγε, παρά από τους εχθρούς μας».Και επιβεβαιώνεται μέχρι σήμερα.

Πέμπτον: είναι βέβαιο οτι σήμερα δεν θα τα πήγαινε καλά με την αθεία που διέπει τον πολιτικό κόσμο της χώρας και πολλά από αυτά που συνέβησαν κατά την παρελθούσα τετραετία θα τα στηλίτευε.

Και ο Χριστόδουλος δεν θα έμενε μόνο στην έκφραση μιάς απλής δυσφορίας, αλλά θα το έκανε θέμα! Γιατί θα καταλάβαινε πολύ καλά και εξ αρχής οτι ο στόχος τους είναι άλλος και θα ήθελε να τον σταματήσει.

Έκτο: Το μάθημα των θρησκευτικών δεν θα το άφηνε στην τύχη του, ούτε θα το «πουλούσε» για τριάκοντα αργύρια για τη χρηματοδότηση ενός ιδρύματος! Θα το έφτανε στο άκρα!

Ετσι δυναμικά θα απαντούσε ο Χριστόδουλος, αρνούμενος να χρησιμοποιηθεί και να γίνει εργαλείο και παίγνιο στα χέρια αυτών που αρνούνται τον Θεό και την πίστη Του.

Έβδομο: αν ο Χριστόδουλος ζούσε το σήμερα θα μας έλεγε ξεκάθαρα οτι το μέλλον της Ελλάδας είναι εντός Ευρώπης! Με τα τόσα ανοικτά εθνικά θέματα που έχουμε και με τον κίνδυνο να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα άθεο λαϊκό κράτος θα πρέπει να δώσουμε σκληρές μάχες εντός και εκτός και θα πρωτοστατούσε όχι ως πολιτικάντης αλλά ως γνήσιος πνευματικός ηγέτης που θέλει να προστατεύσει το ποίμνιό του! Παράλληλα θα έκανε τους εταίρους μας να ντρέπονται για τη στάση που κρατάνε και για τον οικονομικό πόλεμο που μας κάνουν, οδηγώντας την χώρα μας και τον λαό μας στην εξαθλίωση! Πολλοί είναι αυτοί που θα πούν και γιατί όλα αυτά που είναι θέματα των πολιτικών θα έπρεπε να τα λέει ο Χριστόδουλος. Διότι δεν τα έλεγε κανείς! Ούτε οι πολιτικοί. Και θα θυμίσω εδώ αυτό που του είπε ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας όταν τον είχε επισκεφθεί στο Ψυχικό: συλλαμβάνω τον εαυτό μου να προσεύχεται στο Θεό για να γίνεις καλά και να συνεχίσεις να λες αυτά που δεν μπορούμε να πούμε εμείς!

Όγδοο: για το θέμα της Ουκρανίας ο Χριστόδουλος θα λειτουργούσε και θα φερόταν ως πραγματικός Πρωθιεράρχης της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος. Μπορεί να είχε πληγωθεί από το Φανάρι αλλά σήμερα θα του συμπαραστεκόταν στο πρόβλημα που υπάρχει με την Εκκλησία της Ουκρανίας. Ο Χριστόδουλος δεν θα πρόδιδε ποτέ το Φανάρι για να φανεί φιλικός προς τους Ρώσους. Άλλωστε γνώριζε πολύ καλά το ποιοί είναι και πως φέρονται. Κατάλαβε τον ρόλο τους στην κρίση που πέρασε η Εκκλησία με το θέμα του τότε Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.

– Μην ψηφίσετε εσείς εναντίον του Ειρηναίου, είχε ζητήσει τότε ο Χριστόδουλος από τον Κύριλλο που εκπροσωπούσε τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο στην Μείζονα και Υπερτελή Σύνοδο που είχε συνέλθει στο Φανάρι. Θα παρασύρετε και τις άλλες Εκκλησίες που σας ακολουθούν και τότε δεν θα ψηφίσουμε και μεις! Αλλά ο Κύριλλος δεν τον άκουσε και ο Ειρηναίος είχε τη γνωστή κατάληξη για την οποία ντρέπεται σύμπασα η Ορθοδοξιας. Ας τα βλέπουν αυτά οι Πατριάρχες Θεόφιλος και ο Θεόδωρος που είναι απόλυτα εναρμονισμένοι σήμερα με τη Ρωσική Εκκλησία και επιτελούν στο ακέραιο τα κελεύσματά της. Αυτά που έρχονται θα μας αφήσουν άφωνους. Θα δούμε και θα καταλάβουμε πολλά. Αλλά λείπει ένας Χριστόδουλος για να μας αφυπνίσει.

Γιατί αυτό ήταν ο Χριστόδουλος: η απωλεσθείσα συνείδησή μας!

Γιαυτό λείπει σήμερα δραματικά από τον τόπο μας !

πηγή : www.exapsalmos.gr

 

 
Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Δές και αυτό
Iσως ακουστεί σκληρό, αλλά όσοι πιστεύουν ακόμη, παρόλα αυτά που…
x
error: Ευχαριστούμε