ΆρθραΒιντεοσκοπιμένες ΟμιλίεςΓράφουν οι Ιερείς

του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη: Χαιρετισμοί της Παναγίας: ιστορία και ερμηνεία της Α’ στάσης

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό
Listen to this article
0
(0)

Χαιρετισμοί της Παναγίας: ιστορία και ερμηνεία της Α΄ στάσης των Χαιρετισμών. Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας ή αλλιώς οι τέσσερεις στάσεις των Χαιρετισμών, που ψέλνουμε την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προ του Πάσχα κάθε Παρασκευή, είναι τμήματα του Ακαθίστου Ύμνου, όπου ψέλνεται ολόκληρος στους ναούς και στα μοναστήρια την Παρασκευή της πέμπτης εβδομάδος των νηστειών. Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας ή ο Ακάθιστος Ύμνος είναι μια ακολουθία που τελείται κατά κύριο λόγο στις ενορίες την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, όμως στα μοναστήρια τελείται καθημερινά μαζί με την ακολουθία του Αποδείπνου. Βέβαια μπορούμε να ομολογήσουμε ότι δεν είναι λίγοι οι χριστιανοί που διαβάζουν τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου καθημερινά στα σπίτια τους. Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου περιλαμβάνει ευχαριστίες και προσευχές προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Το πρώτο μέρος του Ακαθίστου Ύμνου περιλαμβάνει ιστορικά γεγονότα του Ιησού Χριστού και της Παναγίας με κεντρικό θέμα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, γι’ αυτό το λόγο διαβάζονται οι Χαιρετισμοί αυτή την περίοδο που συμπίπτουν με τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Το δεύτερο μέρος του εν λόγω Ύμνου αναλύει δογματικές έννοιες για την Ενανθρώπιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και τη σωτηρία των πιστών. Οι Χαιρετισμοί και εν γένει ο Ακάθιστος Ύμνος της Παναγίας μας προέρχεται από την εποχή του Βυζαντίου, που περιγράφεται μέσα στο βίντεο. Η ευλογία και η προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου προς τους ανθρώπους που διαβάζουν τους Χαιρετισμούς είναι πολύ μεγάλη.

 

 

Κάνε εγγραφή εδώ ==>

Εγγραφείτε στο κανάλι μας

 

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Παρακολουθήστε την  Θεία Λειτουργία  σε Πραγματικό Χρόνο την Κυριακή 08…
x
error: Ευχαριστούμε