Άρθρα

του Γέροντα Νεκτάριου Μουλατσιώτη Δέκα Εντολές – Παλαιά Διαθήκη Επεισόδιο 23

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Δέκα Εντολές ή αλλιώς και “Δεκάλογος” είναι η νομοθεσία που έδωσε ο Θεός στον Προφήτη Μωϋσή στο όρος Σινά και ήταν χαραγμένες πάνω σε πέτρινες πλάκες. Οι Εντολές αυτές μαζί με κάποιους επιπλέον νόμους, όπου αυτοί οι νόμοι ονομάζονται “Βιβλίο της διαθήκης”, τους έδωσε ο Θεός προς τους Ισραηλίτες, όπου απετέλεσαν τη βάση ενός κώδικα της καθημερινής τους ζωής. Οι Δέκα Εντολές μαζί με το “Βιβλίο της διαθήκης”, μας δείχνουν την ελευθερία του ανθρώπου.
Με τις Δέκα Εντολές και το “Βιβλίο της διαθήκης” οι Ισραηλίτες πορεύθηκαν στη ζωή τους με νόμους για τη λατρεία, για τα δικαιώματα των δούλων, των φτωχών, για την απονομή του δίκαιου, για την αγάπη προς τους ξένους και την αγάπη προς τους εχθρούς.

Οι Δέκα Εντολές σε μετάφραση είναι οι εξής:
1 Εγώ είμαι ο Κύριος, ο Θεός σου, που σ’ έβγαλα από τη γη της Αιγύπτου, απ’ τη σκλαβιά. Δεν θα έχεις θεούς άλλους εκτός από μένα.
2 Δεν θα φτιάξεις για τον εαυτό σου είδωλο ή ομοίωμα κανενός απ’ όσα υπάρχουν στον ουρανό πάνω και στη γη κάτω και στα νερά κάτω από τη γη. Δεν θα τα προσκυνήσεις και δε θα τα λατρέψεις. Γιατί εγώ είμαι ο μόνος Θεός και Κύριός σου, Θεός που σε θέλω δικό μου και τιμωρώ όσους με μισούν και ελεώ χιλιάδες που με αγαπούν και φυλάνε τα προστάγματά μου.
3 Δεν θα φέρνεις στο στόμα σου το όνομα του Κυρίου και Θεού σου, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.
4 Να θυμάσαι την ημέρα του Σαββάτου και να τη φυλάς αγιασμένη. Έξι μέρες να εργάζεσαι και να κάνεις όλες τις δουλειές σου, αλλά η έβδομη είναι το Σάββατο του Κυρίου και Θεού σου. Την ημέρα αυτή, δεν πρέπει να δουλεύεις, συ και κάθε μέλος της οικογένειάς σου και όσοι ζουν μαζί σου. Γιατί σε έξι μέρες έκανα τον ουρανό και τη γη, τη θάλασσα και όλα υπάρχουν σ’ αυτά και την έβδομη μέρα σταμάτησα το έργο μου. Την ημέρα αυτή την ευλόγησα και την έκανα άγια.
5 Να σέβεσαι τον πατέρα σου και τη μητέρα σου, ώστε να ζήσεις πολύ καιρό στη γη, που σου έδωσε ο Κύριος και Θεός σου.
6 Να μη παίρνεις τη γυναίκα του διπλανού σου.
7 Να μην κλέβεις.
8 Να μη σκοτώνεις.
9 Να μην πάρεις ψεύτικο όρκο εναντίον του διπλανού σου.
10 να μην επιθυμείς τη γυναίκα του διπλανού σου, να μη ζηλεύεις το σπίτι του, τους υπηρέτες του, τα ζώα του και οτιδήποτε άλλο είναι δικό του».

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/2LgqqdN

 

 

 

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά Η Παλαιά Διαθήκη έχει πλήθος αντιρατσιστικών…
x
error: Ευχαριστούμε