ΆρθραΒιντεοσκοπιμένες ΟμιλίεςΓράφουν οι Ιερείς

του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη:Ποια είναι η βλασφημία του Αγίου Πνεύματος; | Ρωτήστε τον Γέροντα

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
5
(1)

Ποια είναι η βλασφημία του Αγίου Πνεύματος; Με ποιον τρόπο μπορεί ο άνθρωπος να βλασφημήσει κατά του Αγίου Πνεύματος; Για ποιο λόγο η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος είναι ασυγχώρητη; Πώς είναι δυνατόν ο Θεός της αγάπης ενώ συγχωρεί τόσες και τόσες αμαρτίες όταν υπάρχει η μετάνοια του ανθρώπου, να μην συγχωρεί τη βλασφημία του Αγίου Πνεύματος; Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα αμάρτημα που συγχωρείται και στο αμάρτημα της βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος που δεν συγχωρείται; Υπάρχει περίπτωση το αμάρτημα της βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος να συγχωρεθεί;

Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο στο 12ο κεφάλαιο στίχο 31-32 ο ίδιος ο Χριστός μας λέει τα εξής: Σας λέω ότι κάθε αμαρτία και βλασφημία θα συγχωρεθεί στους ανθρώπους, εφ’ όσον θα μετανοήσουν· η δε βλασφημία εναντίον του Αγίου Πνεύματος, αυτή η βλασφημία δεν θα συγχωρεθεί ποτέ στους ανθρώπους αυτούς. Εκείνος που θα πει υβριστικό λόγο εναντίον του Υιού του ανθρώπου θα συγχωρεθεί, διότι πιθανόν να μετανοήσει. Εκείνος όμως που θα πει βλάσφημο λόγο κατά του Αγίου Πνεύματος, δεν θα λάβει άφεση της αμαρτίας του ούτε σε αυτή ούτε στην άλλη ζωή, διότι θα έχει γίνει η καρδία του πολύ σκληρή.

Το Άγιο Πνεύμα είναι το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, δηλαδή είναι Θεός όπως ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεώς μας: «…Καί εἰς τό Πνεῦμα τό Ἅγιον, τό κύριον, τό ζωοποιόν, τό ἐκ τοῦ Πατρός ἐκπορευόμενον, τό σύν Πατρί καί Υἱῶ συμπροσκυνούμενον καί συνδοξαζόμενον, το λαλῆσαν διά τῶν Προφητῶν…». Και η μετάφραση: «…Πιστεύω και στο Άγιο Πνεύμα, που είναι Κύριον ως Θεός, αυτό που δίνει ζωή, που εκπορεύεται από τον Πατέρα, αυτό που μαζί με τον Πατέρα και τον Υιό συμπροσκυνείται και συνδοξάζεται, το οποίο μίλησε με το στόμα των προφητών…».

Το αμάρτημα της βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος, δεν είναι ότι δεν θέλει ο Θεός να το συγχωρέσει, αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος δεν θέλει να συγχωρεθεί. Ο Θεός είναι πάντα πρόθυμος με πολλή αγάπη να επουλώσει τις πληγές μας (αμαρτήματα). Όμως υπάρχουν άνθρωποι που δεν επιθυμούν ο Θεός να τους γιατρέψει, Τον αποστρέφονται και Τον μισούν.
Η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι κινητή εορτή και είναι πάντα ημέρα Δευτέρα, την επόμενη ημέρα από την Κυριακή της Πεντηκοστής. Φέτος είναι Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020.


Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 1 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 5 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Παρακολουθήσετε την Δευτέρα 08 Ιουνίου 2020 και ώρα 22:00  Ὁ…
x
error: Ευχαριστούμε