Άρθρα

της κ. ‘Αννας Ζαιδάκη : Πως θα αντέξουμε να βλέπουμε άδειους τους Ναούς μας

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Πως να αντέξει η καρδιά και να μην νοιώθει προδωμένη,,λαβωμένη,όταν αντικρύσει έναν άδειο ναό,με τον ιερέα τον ψάλτη,,άντε και το νεωκόρου.

Πώς να μην ταραχτεί η ψυχή μου ,όταν βλέπω το κενό αυτό ,να μην αναπληρώνεται ,από καμιά παρουσία,από καμία υπόσταση,να θρηνήσει,να πονέσει και να εναποθέσει τα τίμιά της δάκρυα,,ως φόρο τιμής ,του σεβασμού και της κατάνυξής της .

Πώς να καταργήσω μέσα μου ,εντολες που έχουν δωθεί και πρέπει να δηλώσουμε πειθαρχία και όχι υποταγή?

Πώς να μην αναφερθώ ,σε τίμια στόματα και έντιμες γραφές που με βοήθησαν να δω και να διαχωρίσω τη θέση μου ,αφού έμαθα ,για τα καλά να εφαρμόσω το τι το Κράτος πρεσβεύειι.

Πώς να γαληνέψει η ψυχή μου ,όταν ξέρω πως δε θα έρθω να σε προσκυνήσω,να ασπαστώ το Τίμιό Σου Σώμα.χωρίς να δω και να διεισδυσει η ματιά μου ,σε εκείνο το χρυσοποίκιλτο με δέος κάλυμμα ,του σώματός σου ?

Πώς να μην ακούσω το έρρανον τον τάφο και τα δάκρυα χωρίς να το θέλει ,πιστεύω ο καθένας,,ρέεουν άφθονα αφού είναι της μαρττυρίας και της έκδηλης προς εσέ ,συγχώρεσής μας ?

Πώς να κατευννάσω τον ψυχικό μου κόσμο ,όταν έχω συνννειδητοποιήσει πως δε θα καταφέρω φέτος,να προσκυνήσω τη Χαρη του και το Τίμιό Σου Ξύλο?

Πώς να δεχθώ ,όλο αυτό το παράλογο μεν αλλά επιβεβλημένο τρόπο λατρείας σου ,χωρίς να αγγίξω ,να δω και να ενστερνιστώ ,το δικό σου θαύμα,Αναστάσιμο μήνυμα ,χαράς ,ψυχής και Ελπίδας.

πώς πώς πώς …τριβελλίζουν το μυαλό μου ,πονάνε την ψυχή μου και διακατέχονται σε όλο μου το είναι .

Διάσπαρτες σκέψεις,απόψεις,,λήψεις αυτών,μα ένα είναι χαραγμένο πάντα στο μυαλό στην καρδια και στην ψυχή μου ,η αμέτρητη αγάπη σου για μας τα αμαρτωλά τέκνα σου ,το απεριόριστο δικό σου χάδι ,πάνω στα προσκέφαλά μας.

Διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα,με κατάνυξη,δέος και σεβασμό.

Οι Ιούδες ποτέ δεν έχουν εξαληφθεί και πάντα θα ναι εξαγοράσιμα αντικείμενα ,από τον καθένα που θέλει να επιβληθεί διά οδών,παραμέτρων πειθήνιων ,πονηρών και πάντα επιβουλευομένων,την Πίστη και την Ορθοδοξία Μας.

Εμείς οι εναπομείναντες άνθρωποι ,που θέλουμε να μας καθοδηγεί το Βήμα Του και ο Λόγος Του ,δεν έχουμε παρά όχι να παραδοθούμε και να προδωθούμε,παρά να προωθούμε τις Διδαχές και τις Διδασκαλίες του Μέγιστου Διδασκάλου Ζωής και Ανάστασης αυτής .

 

ΚΥΡΙΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ ..ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ..ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ..ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΑ.

+

 

 

 

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μας βίντεο Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι μας του Εκκλησιαστικού Ορθόδοξου Ιστότοπου theodromion.gr με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω

Κάνε εγγραφή εδώ ==>

Εγγραφείτε στο κανάλι μας

για να ενημερώνεστε για τα Βίντεο μας

Πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ και μετά ? το καμπανάκι και επιλέξετε το ΟΛΕΣ όσοι δεν το έχετε πατήσει για να σας έρχονται ειδοποιήσεις.
Στο διαδικτυακό κανάλι μας του Εκκλησιαστικού Ορθόδοξου Ιστότοπου theodromion.gr Θα βρείτε Οδοιπορικά , Πνευματικές Ψυχωφελιμες Ομιλίες , και ζωντανές Αναμεταδόσεις

 
Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά Πόνος ,σπαραγμός,δάκρυα ,εναπομείναντα και εναποτειθέμενα στο…
x
error: Ευχαριστούμε