Άρθρα

της Άννας Ζανιδάκη : Κρεμάται επί ξύλου

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Πόνος ,σπαραγμός,δάκρυα ,εναπομείναντα και εναποτειθέμενα στο Άγιό σου Σώμα.Λυγμοί και κλαυδμοί ,ομολογούμενοι με δέος και κατάνυξη,στα πόδια σου αφημένα.

Ήλοι που δε θα πρεπε να επιτραπεί να διαπεράσουν το Άγιό Σου Σώμα,παρά να καρφωθούν όλες εκείνες οι ψυχές ,που τη μια σε δόξασαν και σε λάτρεψαν απ την άλλη,όχλος βλάφσθημος ,τράπηκε εναντίον της αλήθειας σου .

Στέφανον εξ ακανθών,στόλισε την Κεφαλή σου Ιησού Μας,μα θα πρεπε να ταν δάφνινο,αφού σε έραναν στην είσοδό σου ,,με τα βάγια.

Μα και πάλι ,αδύναμοι ,ανίσχυροι μπροστά στο δικό σου Μεγαλείο Ψυχής ,να θυσιαστεί για να σώσεις,ποιους,αυτούς που σε καταδίκασαν χωρίς φόβο και δισταγμό .

Όξος που σου έδωσαν να πιεις,μα έπρεπε να περιχυθεί ,,σ όλο τους το μιαρό εκεινο είναι,μήπως και γινόταν ίαμα για τις πληγές τους,τις βαθειές και τις απάνθρωπες,που άλλοι ίσως φρόντισαν για τη διατήρησή τους .

Διερρήγνυαν τα ιμάτιά σου ,,ενώ θα πρεπε ο πόνος,η αδικία και η κακοτοπιά της σκέψης και του μυαλού τους ,να διερρήγνυαν τις σάρκες τους ,,για το κακό που σου προκαλούσαν.

 Το Θείο Σου Δράμα ,εξελλισσόμενο,αδιάκοπο,συνεχές και επώδυνο ,δε μαρτυρούσε τη δική σου ανέχεια ,ανεκτικότητα μόνο ,μα δήλωνε την πλήρη υπακοή στο Πατέρα Σου ,στις εντολές του και ότι αυτός είχε αποφασίσει ,οπότε είχε γίνει και το θέλημά του ..

Σκηνές που και στο μυαλό του ανθρώπου,λυγούν τη σκληρότητά του ,την απέχθειά του για κάποιον,ΣΤΑΥΡΩΣΙΣ

Τόπος Μαρτυρίου ,αφέσεων αμαρτιών των άλλων τότε ληστών ,βίαιων και κακότροπων ανθρώπων ,μα ο όχλος είχε αποφασίσει,στη χάρη που  θα πρεπε να σου χε δωθει .

Ο Βαραββάς αθώος ,ο Ιησούς ο Ναζωραίος ένοχος,ψεύτης,λαοπλάνος..

Μυαλά μικρά ,στενά ,μικροπρεπή ,φθαρμένα ,απ τις εκάστοτε πλάνες και πλοκές της ζωής και της αρνήσεως να δουν καθαρά το τι είχε συμβεί.

Μα ο Πλάστης εφανερώθη για μια άλλη φορά ,ενέδειξες μέσω της 3ημέρου σου ταφής και της Αναστάσεώς σου ,τα λόγια που χαν πάρει σάρκα και οστά .

Εβδομάδα των Παθών ,του Θείου Δράματος ,της κατάνυξης ,του δέους ,του σεβασμού ,μα κυρίως της συγχωρέσεως,της απλότητας και της κατευθυντήριας δυνάμεώς μας ,ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ .

 

 

+

 

 

 

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μας βίντεο Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι μας του Εκκλησιαστικού Ορθόδοξου Ιστότοπου theodromion.gr με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω

Κάνε εγγραφή εδώ ==>

Εγγραφείτε στο κανάλι μας

για να ενημερώνεστε για τα Βίντεο μας

Πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ και μετά ? το καμπανάκι και επιλέξετε το ΟΛΕΣ όσοι δεν το έχετε πατήσει για να σας έρχονται ειδοποιήσεις.
Στο διαδικτυακό κανάλι μας του Εκκλησιαστικού Ορθόδοξου Ιστότοπου theodromion.gr Θα βρείτε Οδοιπορικά , Πνευματικές Ψυχωφελιμες Ομιλίες , και ζωντανές Αναμεταδόσεις

 

 
Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά Μέσα στήν ἀτμόσφαιρα τῆς νίκης καί…
x
error: Ευχαριστούμε