Άρθρα

της Άννας Ζανιδάκη: Τα μάτια πάντα θα μας πουν την αλήθεια τους

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)
Μπορεί να μην έχουν φωνή , χορδές ,ήχοι να πλανώνται και να διαμορφώνουν ανάλογα με τη χροιά τους και το αντίστοιχο παράδειγμα , το αντίστοιχο στοιχείο ισχύς τους και δυναμικότητάς τους.
Μας μιλούν ορθά κοφτά , δίχως παρεμβάσεις , φωνές και διαμαρτυρίες , ώστε να γίνουν κατανοητά , από όσους ξέρουν να αντιλαμβάνονται και να επεξηγούν τη νοηματική τους υγρή γλώσσα.
Τα μάτια , οι οφθαλμοί , που τα βγάζουμε , για να ισχυριστούμε πως έχουμε κάποια ισχύ , κάποια πυγμή , μα στο τέλος είναι να γινόμαστε εμείς οι ίδιοι αυτοί οι υπαίτιοι , για την ψυχική μας αδράνεια και την τύφλωση της καρδιάς μας.
΄Τα καημένα , στήνουν ολόκληρη κουβέντα και αντιπαραθέτουν τα υγρά τους στοιχεία , σε σχέση με την ψυχική ξηρασία και την αφαλάτωση , της γεύσης και της υφής τους .
Έρχονται και αντιπαρατίθενται σε φυσικές ορμές , ροπές , μα κυρίως σε εξεγέρσεις , που όσο και να θέλουμε να φανούν αμέτοχα , τόσο και από κει μέσα , ξεπηδά η όρεξη και η αίσθηση να φανούν και να τελέσουν αξιοπρεπείς συγγενείς και ομότιμοί μας.
Τα στόματα πολλές φορές σφραγίζουν και διαθέτουν το μόνο στοιχείο τους , τη σιωπή και την αμετάκλητη διασφάλιση , για το καλό του εαυτού τους και μόνο , να διατηρούν επτασφράγιστα μυστικά .
Άλλες φορές πάλι , χρειάζεται , να πάρουν θέση , μα φοβισμένα και τρομοκρατημένα καθώς είναι ,απαλλάσσουν το συνομιλητή τους και του διαδηλώνουν τις εξεγέρσεις τους , μέσα απ τα μάτια τους.
Τα μάτια πάντα θα μας πουν την αλήθεια τους , αρκεί να θέλουμε εμείς να τη δούμε και να μην πλανόμαστε πλάνην οικτράν.
Η βεβαιότητα που κλείνεται , χωρίς να διαπερνά , το παραμικρό ψεγάδι σφάλματος , αναληθέστατης υπόστασης , είναι εκείνο το σημείο που θα δώσει και θα παραδώσει και σε μας , τα εχέγγυα για περαιτέρω λύτρωση και αποστασιοποίηση απ αυτά .
Την ψυχή μας και τα μάτια μας !

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά Είμαστε ή δεν είμαστε ΣΩΣΤΕΣ ΜΑΝΕΣ?…
x
error: Ευχαριστούμε