Άρθρα

της Ελένης Αλεξανδράκη : Ο νεογέννητος Χριστός έρχεται όπως τον ερχομό του μωρού μας

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Last Updated on: 16th Δεκέμβριος 2018, 12:10 πμ

Γράφει η κ. Ελένη Αναπολιτάκη- Αλεξανδράκη

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο κάθε άνθρωπος έχει στην καρδιά του διαφορετικά την έννοια τών Χριστουγέννων. Ακούς να λένε πως τα Χριστούγεννα προκαλούν θλίψη, λόγω του καταναλωτισμού. Αλλοι λένε πως είναι οι αγαπημένες μέρες του χρόνου διότι ελπίζουν πως θα πάρουν τα δώρα που περιμένουν με λαχτάρα. Αλλοι περιμένουν ένα θαύμα . Ο καθένας και τα συμφέροντα του. Υπάρχουν και οι άνθρωποι ευτυχώς που ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει στην ψυχή τούς αυτές τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων. Είναι βέβαια θλιβερό γεγονός αυτό το καταναλωτικό συνδρόμο που μας πιάνει κάθε γιορτές. Όταν γνωρίζουμε ότι πεθαίνουν από πείνα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο του 21 αιώνα. Και φυσικά δεν φταίει ο απλός άνθρωπος για αυτή την κατάσταση που επικρατεί. Αυτοί που κινούν τα νήματα στους κρατικούς μηχανισμούς ,οι κυβερνήτες των χωρών αυτοί είναι ίσως οι μόνοι υπεύθυνοι Αλλά εμείς οι χριστιανοί ορθόδοξοι πρέπει να βλέπουμε πάντα με γνώμονα το Χριστό. Όπως περιμένει η κάθε μανούλα τον ερχομό του μωρού της, έτσι πρέπει να περιμένουμε τα Χριστούγεννα!!!! Με μια καρδιά καθαρή γεμάτη αγάπη για την υποδοχή του μωρό μας . Ο νεογέννητος Χριστός έρχεται όπως τον ερχομό του μωρού μας. Οι μανούλες όλου του κόσμου γνωρίζουν πολύ καλά τι εστί ο ερχομός ενός ανθρώπου στην γη ,στην ζωή της κάθε μητέρας. Ένα συναίσθημα πρωτόγνωρο που δίνει και την ζωή της για αυτή την νέα ζωή που περιμένει να πάρει αγκαλιά. Η μεγαλύτερη ευτυχία του ανθρώπου είναι η ύπαρξη του παιδιού στην οικογένεια. Με ότι συνεπάγεται δεν παύει να είναι η αγάπη και η διαιώνιση του ανθρώπου. Έτσι πιστεύω πως είναι ο ερχομός του Θεανθρώπου Χριστού μας . Η αγάπη η αληθινή που γεννήθηκε για να γεμίσει τις καρδιές μας με αγάπη θεού.Να καθαρίσει την ψυχή μας από τον πόνο που έχουν γεμίσει τις καρδιές μας τα αγκάθια .Να μας γεμίσει με το φως το αληθινό αυτό που θα μας βοηθήσει να βλέπουμε τα σκοτεινά μονοπάτια στο διάβα της ζωής μας. Το Ευαγγέλιο μας εξηγεί την σημασία των Χριστουγέννων και Εύχομαι σε όλους μας να το καταλάβουμε αυτά τα Χριστούγεννα .Να ζήσουμε πραγματικά το πνεύμα των Χριστουγέννων όπως θέλει ο Θεόςσσ.theodromion.gr :  Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση.

Στείλτε στο theodromion@gmail.com  άρθρα, ιστορικά Ιέρων Ναών -Μοναστηριών βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με  τους Αναγνώστες μας.

Αν σας αρέσει κοινοποίησετο στον τοίχο σας (facebook) ή γράψετε το σχόλιο σας ακριβώς από κάτω από την ανάρτηση μας

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Δές και αυτό
Το σκοτάδι της καρδιάς δεν φεύγει με λαμπιόνια, αλλά με…
x
error: Ευχαριστούμε