κανελόνια με χορταρικά
1 πακέτο κανελόνια
1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο καλά και ψιλοκομμένο
1/2 κιλό αντίδια πλυμένα καλά και ψιλοκομμένα
1/2 λάπατα πλυμένα και ψιλοκομμένα
2 τομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
2 μεγάλες πατάτες τριμμένη στον τρίφτη
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
αλάτι ,πιπέρι, κύμινο, ελαιόλαδο
ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε ένα ποτήρι νερό , το ελαιόλαδο , τα χόρτα , τις τομάτες, τις πατάτες, τις πιπεριές, και τα μπαχαρικά με το αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα .Βράζουμε τα υλικά μας για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά . Βράζουμε τα κανελόνια για 5 μ ε 6 λεπτά σε άλλη κατσαρόλα και σουρώνουμε . Αλείφουμε με ελαιόλαδο το ταψί μας και γεμίζουμε με την γέμιση τα κανελόνια και τα απλώνουμε στο ταψί. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και και ρίχνω πάνω τους τριμμένη τομάτα και καλύπτω το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνω στους 200 για μια ώρα περίπου .
ΠΗΓΗ:ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΝΗΣΤΗΣΙΜΗ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΖΗΣΗ
ΕΔΟΣΕΙΣ: ΚΑΔΜΟΣ