Άρθρα

της Μαρίας Σκαμπαρδώνη : Η αυτοκτονία στη σκέψη της Χριστιανικής Πίστης.

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
5
(1)

Η αυτοκτονία είναι η πράξη της αφαίρεσης της ζωής μας από εμάς τους ίδιους. Την περίοδο της μεγάλης οικονομικής ύφεσης, παρατηρήθηκε αύξηση των αυτοκτονιών, απόρροια της οικονομικής δυσχέρειας και της ανεργίας που σημάδεψε η κοινωνική κρίση.

Η αυτοκτονία είναι η ύστατη προσπάθεια ενός ανθρώπου να ξεφύγει από μία δυσάρεστη κατάσταση; βλέπει σε εκείνη την απόλυτη λύση. Δε θέλει να φύγει ουσιαστικά από τη ζωή, αλλά πρέπει να λυτρωθεί από αυτό που τον βασανίζει. Και επιλέγει την τελικά αυτή λύση στην οποία δε θα μπορέσει να υπάρξει ποτέ ούτε αλλαγή, ούτε βελτίωση, ούτε ελπίδα.

Διαχρονικά, έχουν εκφραστεί πολλές απόψεις σχετικά με το δικαίωμα του ανθρώπου να τερματίσει τη ζωή του, όπως και αν τελικά έχει το δικαίωμα να προβεί σε αυτή την ενέργεια, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες της ζωής του. Και οι συνθήκες αυτές ποικίλουν, καθώς οι δυσκολίες μπορεί να είναι πολλές και διάφορες: η ύπαρξη κάποιας ασθένειας, τα οικονομικά προβλήματα, το αίσθημα της μοναξιάς, η ανεργία, οι δύσκολες προσωπικές σχέσεις και άλλες πολλές. Σε άλλους ανθρώπους η ερωτική απογοήτευση και η αποτυχία σε εξετάσεις, είναι εκείνη που τους βυθίζει σε απελπισία.

Για τη Χριστιανική Πίστη, η ζωή είναι δώρο του Θεού εν Αγίω Πνεύματι. Και με αυτό το γεγονός, η αφαίρεση της ζωής από εμάς τους ίδιους είναι μεγάλο αμάρτημα και φανερώνει απόλυτη έλλειψη πίστης στο Θεό. Ο άνθρωπος που πιστεύει σε καμία αδυσώπητη κατάσταση δε θα οπλίσει το χέρι του για να δώσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του, διότι αυτό είναι δειλία και όχι θάρρος. Ο Ίδιος ο Θεός μας έχει δηλώσει πως θα αφήσει πικρές καταστάσεις να υπάρξουν στη ζωή μας με απώτερο σκοπό την ηθική μας τελειοποίηση και την ταπείνωσή μας.

Αν έχουμε πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στην Παντοδυναμία Του, καμία πρόσκαιρη θλίψη δε θα μας οδηγήσει σε αυτή την τόσο λανθασμένη πράξη, η οποία είναι το αποκορύφωμα της κυριαρχίας της απελπισίας σε έναν άνθρωπο.

Διότι όπως λέει και η προς Εβραίους επιστολή: Τοιγαροῦν καὶ ἡμεῖς, τοσοῦτον ἔχοντες περικείμενον ἡμῖν νέφος μαρτύρων, ὄγκον ἀποθέμενοι πάντα καὶ τὴν εὐπερίστατον ἁμαρτίαν, δι᾿ ὑπομονῆς τρέχωμεν τὸν προκείμενον ἡμῖν ἀγῶνα, ἀφορῶντες εἰς τὸν τῆς πίστεως ἀρχηγὸν καὶ τελειωτὴν Ἰησοῦν, ὃς ἀντὶ τῆς προκειμένης αὐτῷ χαρᾶς ὑπέμεινε σταυρόν, αἰσχύνης καταφρονήσας, ἐν δεξιᾷ τε τοῦ θρόνου τοῦ Θεοῦ κεκάθικεν. (Προς Εβραίους 12 1-2).

+

 

 

 

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μας βίντεο Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι μας του Εκκλησιαστικού Ορθόδοξου Ιστότοπου theodromion.gr με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω

Κάνε εγγραφή εδώ ==>

Εγγραφείτε στο κανάλι μας

για να ενημερώνεστε για τα Βίντεο μας

Πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ και μετά ? το καμπανάκι και επιλέξετε το ΟΛΕΣ όσοι δεν το έχετε πατήσει για να σας έρχονται ειδοποιήσεις.
Στο διαδικτυακό κανάλι μας του Εκκλησιαστικού Ορθόδοξου Ιστότοπου theodromion.gr Θα βρείτε Οδοιπορικά , Πνευματικές Ψυχωφελιμες Ομιλίες , και ζωντανές Αναμεταδόσεις

 

 
Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 1 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 5 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά https://www.youtube.com/watch?v=lrhP1QrAUME   Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ Η…
x
error: Ευχαριστούμε