Άρθρα

της Μαρίας Σκαμπαρδώνη: Προσευχή, η επικοινωνία με το Θεό

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 3 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Last Updated on: 12th Μάιος 2020, 02:03 μμ

Προσευχή! πόσο υπέροχη λέξη. Αλλάζει το μέσα σου, ανακουφίζει την ψυχή σου, γιατρεύει τις θλίψεις σου. Πάνω από όλα; είναι εκείνη που σε συνδέει με το Θεό, με αυτό το υπέρτατο ον που περιμένεις εσύ να το αναζητήσεις ώστε να σου αποκαλυφθεί.

Η προσευχή είναι φαινόμενο πανθρησκειακό και πανανθρώπινο. Είναι βαθιά ανθρώπινη ανάγκη η επικοινωνία με το θείο στοιχείο.

Ο ίδιος ο Κύριος στην Επί του Όρους ομιλία μιλάει για την προσευχή και μας λέει: ‘’όταν θέλεις να προσευχηθείς πήγαινε στο ιδιαίτερο δωμάτιο, κλείσε την πόρτα σου και προσευχήσου στο Θεό Πατέρα. Και ο Πατέρας σου που σε βλέπει στα κρυφά, θα σου το αποδώσει εις τα φανερά’’. 

Δεν προσευχόμαστε για να δεχθούμε τον έπαινο των άλλων ή για να δείξουμε στους άλλους πόσο πιστοί είμαστε. Προσευχόμαστε διότι εμείς θέλουμε να επικοινωνήσουμε κρυφά με το Δημιουργό μας, να βιώσουμε μία προσωπική συνομιλία μαζί του.

Δεν προσευχόμαστε μόνο για να ζητήσουμε τα θέλω μας από το Θεό. Εκφράζουμε με λόγια μέσα από την ψυχή μας την ευγνωμοσύνη μας στο Θεό για όλα αυτά που έδωσε σε εμάς, επικοινωνούμε μαζί του ώστε να αισθανθούμε την παρουσία Του στη ζωή μας. 

Η δύναμη της πίστης αποκαλύπτεται σε αυτά τα λόγια του Χριστού: ‘’αν έχεις πίστη μπορείς σε αυτό το βουνό να πεις σήκω και πήγαινε στη θάλασσα και αυτό να σε ακούσει’’. 

Η προσευχή κατέχει μεγάλη θέση και σπουδαιότερη στη διδασκαλία της Αγίας Γραφής και τη Χριστιανική Πίστη. Ο ίδιος ο Κύριος στη διάρκεια της επίγειας ζωής Του έδειξε το παράδειγμα με το να προσεύχεται.

<<Αδιαλείπτως (αδιάκοπα) προσεύχεσθε >>, γράφει ο Απόστολος Παύλος στην Α προς Θεσσαλονικείς Επιστολή στο 5, 17.

Τη προσευχή προσκαρτερείτε (να επιμένετε). Μην παύετε να ευγνωμονείτε το Θεό>>. (Προς Κολοσσαείς Επιστολή 5,17)

Η προσευχή ενισχύει τον πνευματικό μας αγώνα. Μας παρηγορεί, μας δυναμώνει την πίστη. Μας ζεσταίνει την καρδιά. Γίνεται όπλο πανίσχυρο για κάθε στιγμή στη ζωή μας.

Πώς μπορούμε να πετύχουμε μία σωστή επικοινωνία με το Θεό; Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέχουμε για την προσευχή μας.

  • Είναι καλύτερο να έχουμε προγραμματίσει μία συγκεκριμένη ώρα στην οποία θα προσευχόμαστε καθημερινά.
  • Δεν κοιτάζουμε ρολόι, ούτε βλέπουμε την προσευχή σαν αγγαρεία. Η ποιότητα της προσευχής είναι το σημαντικότερο και πρέπει να γίνεται με ολόκαρδη αφοσίωση και εσωτερική χαρά!
  • Όταν προσευχόμαστε δεν κομπάζουμε και δεν κατακρίνουμε τους άλλους ανθρώπους. Έχουμε συναίσθηση των λαθών μας και δεν μετεωρίζουμε.
  • Ζητάμε το έλεος του Θεού και Τον ευχαριστούμε για όλα, δε ζητάμε μόνο τα αιτήματά μας.

Η προσευχή είναι όπλο, ενδυνάμωση, απαλλαγή από το άγχος και ενδυνάμωση της πίστης στο Θεό. Είθε να τη βάλουμε όλοι στη ζωή μας.

+

 

 

Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube αν θέλετε να βλέπετε πρώτοι τα νέα μας βίντεο Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι μας του Εκκλησιαστικού Ορθόδοξου Ιστότοπου theodromion.gr με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω

Κάνε εγγραφή εδώ ==>

Εγγραφείτε στο κανάλι μας

για να ενημερώνεστε για τα Βίντεο μας

Πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ και μετά ? το καμπανάκι και επιλέξετε το ΟΛΕΣ όσοι δεν το έχετε πατήσει για να σας έρχονται ειδοποιήσεις.
Στο διαδικτυακό κανάλι μας του Εκκλησιαστικού Ορθόδοξου Ιστότοπου theodromion.gr Θα βρείτε Οδοιπορικά , Πνευματικές Ψυχωφελιμες Ομιλίες , και ζωντανές Αναμεταδόσεις

 

 

 
Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Ο συνειδητοποιημένος Ορθόδοξος Χριστιανός βλέπει πάντα το φως ακόμα και…
x
error: Ευχαριστούμε