Παλαιά Διαθήκη

της Μαρίας Σκαμπαρδώνη : Οι ήρωες της Παλαιάς Διαθήκης

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Η Παλαιά Διαθήκη δεν είναι ένα βιβλίο που εξιστορεί απλώς την ιστορία ενός λαού. Είναι η πρώτη εμφάνιση του Θεού στην ανθρωπότητα, η προετοιμασία του εδάφους για την έλευση του Θεανθρώπου. Οι άγιοι της Παλαιάς Διαθήκης χαρακτηρίζονται ως Χριστιανοί πριν έρθει ο Χριστός, ενώ τα προφητικά της βιβλία είναι γεμάτα από ομολογίες και προφητείες για τον ερχομό του Χριστού στη Γη και για τα μαρτύριά Του.

Η Παλαιά Διαθήκη έχει τόσο υψηλό θεολογικό περιεχόμενο που αξίζει κάποιος να της αφιερώσει χρόνο από τη μελέτη του. Ακόμα και μέσα σε ένα κλίμα που δεν είχε εμφανιστεί ακόμα η Χριστιανική διδασκαλία, υπάρχουν υπέροχες νουθεσίες για την κοινωνική δικαιοσύνη, το σεβασμό στους φτωχούς, τις χήρες, τα ορφανά, τους ξένους. Η ίδια η ανθρωπότητα ζυμώνεται να δεχτεί το Θεάνθρωπο Χριστό και η ζύμωση μέσω των λόγων προφητών είχε ήδη ξεκινήσει.

Αξίζει να δούμε πώς παρουσιάζονται οι Άγιοι της Παλαιάς Διαθήκης μέσα σε αυτή.

Η Παλαιά Διαθήκη ξεχωρίζει διότι είναι ένα βιβλίο που δεν ωραιοποιεί την πραγματικότητα, αλλά περιγράφει τα γεγονότα ακριβώς όπως έγιναν. Δεν είναι σκοπός της να παρουσιάσει ανήθικες ιστορίες απλά και μόνο για να προκαλέσει, αλλά για να διαπαιδαγωγήσει ηθικά τον άνθρωπο.

Αυτό που την ξεχωρίζει όμως είναι το γεγονός πως δεν εξιδανικεύει ούτε τους ήρωες της πίστης. Περιγράφει και τα λάθη τους, τις αδυναμίες τους, τα σφάλματά τους. 

Ο Δαβίδ υπέπεσε σε μοιχεία και συνέβαλε στη δολοφονία του Ουρία, ο προφήτης Ιωνάς παράκουσε το Θεό και δεν πήγε στη Νινευί, ο βασιλιάς Σολομώντας στα τελευταία του χρόνια απομακρύνθηκε τελείως από το Θεό. Επιπροσθέτως, ο προφήτης Μωυσής δολοφόνησε επάνω σε μία στιγμή έντονης οργής έναν Αιγύπτιο, ο προφήτης Ηλίας έδειξε σκληρότητα και ζήτησα τρεισήμισι χρόνια να μη βρέξει, ο κριτής Σαμψών παράκουσε το Θεό και αποκάλυψε το μυστικό της δύναμής του στη Δαλιδά.

Γιατί οι ήρωες πίστης της Παλαιάς Διαθήκης παρουσιάζονται με όλα τους τα λάθη;

Διότι η Παλαιά Διαθήκη αποδεικνύει πως σφάλματα κάνουν όλοι, ακόμα και πιο άγιοι, ακόμα και οι ήρωες της Πίστης. Η Παλαιά Διαθήκη δεν ηρωοποιεί κανέναν, παρουσιάζει τα λάθη τους θέλοντας να δείξει πως ο άνθρωπος σώζεται αν μετανοήσει, παρά τα σφάλματά του.

Όλοι μας έχουμε αδυναμίες και όλοι πέφτουμε σε λάθη. Αλλά όταν το αναγνωρίζουμε και ζητάμε συγχώρεση, γινόμαστε άνθρωποι του Θεού και θεωρούμαστε δίκαιοι στα μάτια Του. Και οι ήρωες της Παλαιάς Διαθήκης τιμώνται όχι επειδή ήταν τέλειοι, αλλά επειδή αναγνώρισαν το Θεό στη ζωή τους και είχαν τη δύναμη να Τον πιστεύουν απόλυτα.

 

 

 

Κάνε εγγραφή εδώ ==>

Εγγραφείτε στο κανάλι μας

για να ενημερώνεστε για τα Βίντεο μας

 

 

 

 

 

 
Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά Ο Ιώβ είναι ένα από τα…
x
error: Ευχαριστούμε