ΆρθραΒιντεοσκοπιμένες ΟμιλίεςΓράφουν οι Ιερείς

του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη: Το μαύρο μας το χάλι

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Το μαύρο μας το χάλι είναι τόσο ορατό που πολλές φορές φαίνεται. Δυστυχώς ο χριστιανός είτε είναι κληρικός είτε λαϊκός όταν ασχολείται μόνο με τα γήινα και την κοσμική ζωή φαίνεται και στους τρίτους. Όταν ο άνθρωπος τον ενδιαφέρει μόνο να φαίνεται καλός προς τα έξω και η καρδιά του είναι γεμάτη από ύλη και όχι από πνευματική ζωή, τότε το μαύρο χάλι της καρδιάς βγαίνει προς τα έξω και είναι ορατό. Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Χρειάζεται ο χριστιανός να βάζει προτεραιότητα τον Χριστό. Να κατοικεί στην καρδιά του ο Χριστός. Όταν κατοικεί ο Χριστός, σώζεται και ο ίδιος αλλά και οι γύρω του. Βρες εσύ την εσωτερική σου ειρήνη και χίλιοι άνθρωποι θ’ αναπαυτούν κοντά σου, έλεγε χαρακτηριστικά ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ.

Το μαύρο χάλι που φαίνεται στη ζωή ενός κληρικού, το ίδιο έντονα φαίνεται και στη ζωή ενός απλού χριστιανού. Ο άνθρωπος χρειάζεται να έχει προτεραιότητα την πνευματική τροφή η οποία του δίνει αξία ως άνθρωπο αλλά και αξία για την επόμενη ζωή. Οι γονείς χρειάζεται να διδάσκουν και να μαθαίνουν τα παιδιά τους όταν ακόμα είναι μικρά στην ηλικία, όπως και οι γονείς χρειάζεται να μεριμνούν για τα πνευματικά και να μην τα αφήνουν σε δεύτερη προτεραιότητα.

Μόνο το Ευαγγέλιο και η Αγία Γραφή μπορεί να αναστήσει και να ζωντανέψει την ψυχή και την καρδιά του ανθρώπου. Διαβάστε μαθηματικά, διαβάστε ιστορία, διαβάστε χημεία, διαβάστε όποιο βιβλίο του Πανεπιστημίου θέλετε, διαβάστε γεωγραφία, διαβάστε ό,τι θέλετε. Γνώσεις θα πάρετε πολλές. Ανάσταση ψυχής δεν θα λάβετε. Δεν θα υπάρξει αναγέννηση. Μόνο ο λόγος του Θεού αναγεννά τον άνθρωπο χαρίζοντάς του υγεία, ζωή, χαρά, ευτυχία, γαλήνη. Μόνο ο λόγος του Θεού αλλάζει το χαρακτήρα του ανθρώπου. Αν ο άνθρωπος είναι εγωιστής όσες γνώσεις και να αποκτήσει, θα παραμείνει εγωιστής. Καμία γνώση δεν του αλλάζει τον χαρακτήρα. Ο λόγος του Θεού είναι αυτός που μας μεταμορφώνει το μαύρο μας το χάλι.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/2LgqqdN

 


Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Κατά Μάρκον Ευαγγέλιον: Κεφάλαιον Δέκατον Τρίτον 13,1 -13,37 (Αρχαίο-Νεοελληνικά) Ο…
x
error: Ευχαριστούμε