ΆρθραΒιντεοσκοπιμένες ΟμιλίεςΓράφουν οι Ιερείς

του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη: Μένουμε σπίτι;

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Μένουμε σπίτι; Είναι το ερώτημα που θέτουμε σε όλους εσάς. Είναι επίσης το “σλόγκαν” της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας. Και φυσικά η άποψη η δική μας είναι μένουμε σπίτι. Από τα παραδείγματα που αναφέρουμε στο βίντεο που έγιναν σε παλαιότερα χρόνια και βλέποντας τα αποτελέσματά τους, συμφωνούμε απόλυτα με τις οδηγίες και την προτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Η Εκκλησία μας έχει στόχο αρχικά την πνευματική υγεία του ανθρώπου και εν συνεχεία και τη σωματική. Η πίστη του ανθρώπου απέναντι στον Θεό δεν μειώνεται με το να μείνουμε σπίτι μας, ούτε θεωρείται αμάρτημα η απουσία μας από την λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, διότι αυτή η περίοδος είναι μια ιδιαίτερη περίοδος. Όπως και στα χρόνια της κατοχής ή των πολέμων είναι δύσκολη η παρουσία των χριστιανών στις εκκλησίες, έτσι και σήμερα λόγω του θανατηφόρου ιού που ονομάζεται κορονοϊός Covid-19, είναι δύσκολο να βρεθούμε στην εκκλησία.

Μένοντας στο σπίτι προφυλάσσουμε τον εαυτό μας, αλλά ταυτόχρονα προφυλάσσουμε και τον συνάνθρωπό μας. Ως χριστιανοί έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τον συνάνθρωπό μας και όχι να του μεταδώσουμε κάποια ασθένεια, που αν το κάνουμε αυτό, τότε είναι μεγαλύτερο αμάρτημα. Μένουμε σπίτι διότι αγαπάμε τους συνανθρώπους μας, διότι ο Χριστός είναι αγάπη.

Μένουμε στο σπίτι για το καλό το δικό μας, της οικογενείας μας και όλων των συνανθρώπων μας. Μένοντας στο σπίτι, αρπάζουμε την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί σαν οικογένεια, κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί, λόγω των αυξημένων “υποχρεώσεων”. Μένουμε σπίτι και εφαρμόζουμε το θέλημα του Χριστού που χρόνια τώρα μας ζητά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής προ του Πάσχα, για να μείνουμε στο σπίτι ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο για την αυτογνωσία μας.

Η οδηγία του Υπουργείου Υγείας είναι υποχρεωτική αν θέλουμε να σωθούμε. Την ίδια οδηγία μάς την ζητούσε εδώ και χρόνια ο Χριστός αυτή την περίοδο, όχι όμως υποχρεωτικά. Μας άφηνε ελεύθερους να πράξουμε τι θέλουμε. Εμείς χωρίς να δώσουμε μεγάλη σημασία για τη σωτηρία της ψυχής μας, βρίσκαμε δικαιολογίες και συνέχεια αναβάλαμε να μένουμε στο σπίτι. Έτσι με αυτή τη στάση μας δεν είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε την αυτογνωσία που χρειάζεται η ψυχή μας, να μετανοήσουμε και να βρούμε που έχουμε φταίξει και που έχουμε κάνει σφάλματα – αμαρτήματα.

Μένουμε σπίτι λοιπόν και με την ευκαιρία αυτή προσπαθούμε να βρούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε. Nα μην είμαστε σαν τον Φαραώ της εποχής της Παλαιάς Διαθήκης, που συνέχεια ανέβαλε να μετανοήσει και να αλλάξει στάση απέναντι στον Θεό με αποτέλεσμα να έρθουν οι 10 πληγές του Φαραώ.

Μένουμε στο σπίτι και σώζουμε την σωματική μας υγεία. Μένουμε στο σπίτι και προσπαθούμε να σώσουμε και την ψυχική μας υγεία, με αυτογνωσία, μετάνοια, περισσότερη προσευχή.

 


Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά           Οι…
x
error: Ευχαριστούμε