Βιντεοσκοπιμένες ΟμιλίεςΓράφουν οι Ιερείς

Για όσα συμβαίνουν γύρω μας – Ρωτήστε τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
5
(1)

Για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Είναι στη φύση του ανθρώπου να προσπαθεί καθημερινά να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα ή να ανακαλύψει το πώς συμβαίνουν διάφορα γεγονότα στη ζωή μας και που αποσκοπούν. Το πρόβλημα και το «λάθος» που κάνουν πολλές φορές ορισμένοι άνθρωποι, είναι να συνδέουν γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις μεταξύ τους, χωρίς καμία συνοχή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει λογική εξήγηση στα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ένα συνονθύλευμα σκέψεων και πληροφοριών που δεν αποσκοπούν πουθενά, παρά μόνο, στη σύγχυση του κόσμου.

Το τι βλέπει ή τι πιστεύει ή τι σκέπτεται ο καθένας δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Για να μπορέσουμε να γνωρίζουμε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, για ποιο λόγο γίνονται, χρειάζεται να βρούμε τις απαντήσεις αυτές μέσω της αλήθειας. Και η μοναδική αλήθεια, είναι ο ίδιος ο Χριστός. Μόνο όσοι προστρέχουν σε Εκείνον, μπορούν να κατανοήσουν για ποιο λόγο συμβαίνουν διάφορα γεγονότα στη ζωή μας.

Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε εμείς οι χριστιανοί και όλοι οι νοήμονες άνθρωποι, να φιλτράρουμε αυτές τις «θεωρίες» κάτω από το πρίσμα του Θεού, πρώτον διότι ο Θεός όπως έχουμε δει ανά μέσω των αιώνων, τόσο στην Παλαιά Διαθήκη και την Καινή Διαθήκη, όσο και στις ημέρες μας, για όλα τα θέματα, μάς έχει δώσει και μας δίνει απαντήσεις. Δεύτερον αν δεν φιλτράρουμε αυτές τις θεωρίες – σχέδια μέσα από το πρίσμα του Θεού, τότε είναι πολύ εύκολο ο οποιοσδήποτε να παρασυρθεί σε αδιέξοδα, τα οποία κάποιες φορές είναι καταστροφικά για τον ίδιο τον άνθρωπο.

Είναι ορθό να προσπαθούμε να βρούμε τις απαντήσεις αυτές μέσω του Θεού, για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ο Χριστός που είναι η αλήθεια, δεν θα μας κοροϊδέψει ποτέ, δεν θα μας παραπλανήσει ποτέ, δεν θα μας απογοητεύσει ποτέ, δεν θα μας πει ψέματα ποτέ και δεν θα μας αφήσει ποτέ, αρκεί εμείς να Τον αναζητούμε, αλλά και να αναζητούμε τη λύση των προβλημάτων και των ερωτημάτων μας, μέσω Εκείνου.

Πάντοτε στην ανθρωπότητα συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν διάφορα γεγονότα, είτε απλά, είτε κοσμοϊστορικά και τα γεγονότα που είναι να γίνουν στο μέλλον, σίγουρα θα γίνουν. Διότι τα γεγονότα αυτά θα επιτραπούν να γίνουν από τον Θεό. Παρά ταύτα, ο αληθινός και στοργικός Πατέρας μας, ο Ιησούς Χριστός, βλέποντας τα σχέδια που κάνουν οι άνθρωποι είτε για το καλό ή το κακό της ανθρωπότητας, τα βλέπει και γελάει.

Εμείς οι πιστοί χριστιανοί που γνωρίζουμε την αλήθεια και προσπαθούμε καθημερινά να γνωρίσουμε την αλήθεια, που είναι ο Ιησούς Χριστός, εμπιστευόμαστε τη ζωή μας στα χέρια Του, γνωρίζοντας ότι, ό,τι και να επιτρέψει θα γίνει για το καλό μας και τη σωτηρία της ψυχής μας. Δεν πρέπει να ολιγοπιστούμε και δεν πρέπει να χάνουμε την εμπιστοσύνη μας απέναντί Του. Διότι αυτοί που χάνουν την εμπιστοσύνη και φεύγουν από το θέλημα του Θεού, «καταστρέφονται» και πνευματικά, αλλά και σωματικά. Μόνο δια μέσω του Ιησού Χριστού μπορούμε να δώσουμε τις σωστές και σωτήριες απαντήσεις για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

 


Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 1 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 5 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
2
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά      Τώρα με την προσωρινή διακοπή…
x
error: Ευχαριστούμε