ΆρθραΓράφουν οι Ιερείς

του πατρός Θεοφίλου : Πόσο και για Πόσο ; πώς θα το Μάθουμε ;

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 6 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Last Updated on: 17th Ιούνιος 2019, 12:00 πμ

Μια φουρτούνα η ζωή.
Οι φουρτούνες είναι προκλήσεις δύναμης, σθένους και υπομονής.
Οι προκλήσεις είναι καλοδεχούμενες μάχες για τους δυνατούς και μάχες προς αποφυγή για τους αδύναμους.  Καλοδέχομαι τις φουρτούνες.  Με προκαλούν να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Κράτα δυνατά το τιμόνι της ζωής συνοδοιπόρε.
Πρέπει αναμφισβήτητα να είμαστε δυνατοί.
Πόσο όμως και για πόσο; Γνωρίζουμε αν είμαστε ή όχι; Πως θα το μάθουμε; Πως θα βρούμε τη δύναμη;
Έχει αποδειχτεί πως επιβάλλεται να είμαστε δυνατοί ώστε να αντέχουμε, να παλεύουμε και να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα πάντα. Η ζωή δεν είναι εύκολη ή απλή μήτε όλα έρχονται όπως θέλουμε.
Η προσπάθεια κι ο αγώνας να υπομείνει κανείς αλλά και να πραγματοποιήσει ίσως όνειρα, είναι μόνιμη ή τουλάχιστο θα έπρεπε θα είναι.
Αυτό απαιτεί μια δύναμη που όμως δεν είναι δεδομένη αλλά και ούτε ευκολονόητο πως υπάρχει σε κάθε άνθρωπο ή στο βαθμό ή για στο μέτρο που χρειάζεται. Ενίοτε είναι έμφυτο χαρακτηριστικό μα πολλάκις δε μένει άλλη επιλογή από το να γίνει επίκτητο αφού κρίνει την επιβίωση αρχικά και την επιτυχία ή την εξέλιξη μετέπειτα.
Τι σημαίνει είμαι δυνατός;
Είναι δυνατός καταρχάς δεν σημαίνει ότι δεν έχω δικαίωμα να λυγίσω. Δεν σημαίνει επίσης πως δεν είναι λογικό ή ανθρώπινο να δειλιάσω, να πτοηθώ, να γονατίσω. Είμαι δυνατός σημαίνει αρχικά έχω αποδεχτεί πως ότι περνά από το δικό μου χέρι θα το παλέψω να γίνει εφικτό και ότι δεν περνά, θα το ανεχτώ μην επιτρέποντας στον εαυτό μου να δυστυχήσει.
Μόνο η ελπίδα είναι αυτή που θα μας δώσει την δύναμη  και η ελπίδα δεν είναι τίποτε άλλο εκτός από Τον Ιησού Χριστό.
Όταν δεν ελπίζουμε σε τίποτα σκεφτόμαστε ότι καμία προσπάθεια δεν έχει νόημα γιατί έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει καμία ελπίδα για βελτίωση.  Όσο όμως σκεφτόμαστε έτσι, τόσο δεν θα κάνουμε τίποτα για ν’ αλλάξουμε την κατάσταση μας και ότι δήποτε μας ενοχλεί, θα επιτείνεται. Για να εξέλθεις από την στατικότητα που επιφέρει η κατάσταση αυτή.  Αμφισβήτησε για μια στιγμή τη σκέψη ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Απλά υπέθεσε ότι ίσως να έκανες λάθος μέχρι τώρα και κάνε κάτι για να «δοκιμάσεις» αυτή την υπόθεση.
Προσπάθησε ν’αναγνωρίσεις τα χαρίσματα και τα ταλέντα σου. Θυμήσου παλιότερες επιτυχίες σου. Ακόμα κι αν έχεις πράγματι κάποια αδυναμία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχεις και δυνατά σημεία για τα οποία αξίζει να είσαι περήφανος.
Κάθε φορά που κοιτάς το παρελθόν σου, έρχονται στο μυαλό σου στιγμές που κρύβουν μέσα τους εσένα.  Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από μια και μονό στιγμή για μια μεγάλη και ουσιαστική ΑΛΛΑΓΗ.
Εγώ που τα γράφω αυτά τι νομίζεις? Η ζωή μου είναι στρωμένη με ροδοπέταλα? ΟΧΙ. Είναι μια φουρτουνιασμένη θάλασσα όπως και η δική σου.
Τα δύσκολα που ήρθαν στη ζωή μου τα υποδέχτηκα λέγοντας τους απλά ένα μεγάλο και ειλικρινές ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ. Άλλωστε αυτό που δεν μπορείς να το ανατρέψεις το κοιτάς κατάματα και προχωράς χωρίς να ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ.  Σηκώνεσαι, παίρνεις δύναμη και συνεχίζεις και καθώς φτάνεις σχεδόν απέναντί του, του λες ΑΣ ΣΥΣΤΗΘΟΥΜΕ… Tη δύναμή μου, μου τι χαρίζουν δυο πράγματα, το ένα είναι Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ και το άλλο ΕΣΕΙΣ… Έπεσα, σηκώθηκα, πάλεψα και συνεχίζω να παλεύω μιας και έμαθα πως τα βάσανα , οι στενοχώριες και οι κακουχίες, ήρθαν  στη ζωή μου για να χαρίσω, σε εκείνους που θέλουν να δεχτούν, την ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά, αρκεί να θες να πάνε όλα καλά! Ο καλύτερος τρόπος που ανακάλυψα  για να ηρεμεί η ψυχή μου,  ήταν να  μιλήσω  πρώτα με τον Θεό και μετά με όλους εσάς.
Απέκτησε  δύναμη η αν έχεις ελάχιστη δύναμη κοίτα να την δυναμώσεις.
Φουρτούνα είναι και θα περάσει.
Πλεύσε κάνοντας αρκετά λάθη ώστε να μάθεις.
Αγωνίσου να ξεπεράσεις νοητικά και συναισθηματικά όρια που σε κρατούν στα λιμάνια της σιγουριάς και της ασφάλειας.
Τόλμα να ανακαλύψεις κομμάτια του εαυτού σου που δεν ήξερες ότι υπήρχαν, ταξιδεύοντας εκεί που περισσότερο φοβάσαι.
Ύμνησε τα ελαττώματα σου, χαμογέλασε στις ανασφάλειες σου και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ τη δυναμική σου.
ΤΟΛΜΗΣΕ να αλλάξεις πολλές πορείες για να βρεις τον ΣΚΟΠΟ σου, τον ΛΟΓΟ που γεννήθηκες.
Το ξέρω ότι θα τα καταφέρεις. Έχω ΠΙΣΤΗ, ΕΛΠΙΔΑ και ΑΓΑΠΗ!
«Ζωή είναι να προχωράς μπροστά, να δέχεσαι τις αλλαγές στον χρόνο και τους ανθρώπους, λαχταρώντας να βιώσεις οτιδήποτε σε κάνει δυνατότερο, καλύτερο και περισσότερο γεμάτο».
Να εκπλήττουμε τον εαυτό μας καθημερινά με τη δύναμη της ψυχής μας.
Αυτό που ενώνει όλους μας αυτή την περίοδο είναι ο αγώνας.
Οι δυνατοί άνθρωποι φαίνονται στις δυσκολίες, στους κατακλυσμούς, στις θαλασσοταραχές, στις ανατροπές.
Αποδείξαμε ότι τα καταφέραμε μέχρι σήμερα. Όλοι όσοι τώρα αναπνέουμε. Και δεν έχουμε περάσει και λίγα.
Νικητές θα φύγουμε από αυτή τη ζωή.
Γιατί θα βρούμε τρόπο και θα αλλάξουμε εμείς, άρα και ο κόσμος γύρω μας.
Έχε λιακάδα στην ψυχή σου, σήμερα και κάθε μέρα.
Αυτός είναι ο δικός μου δρόμος, η δική μου αλήθεια.
Πάρε ότι μιλάει στη δική σου ψυχή και συνέχισε.
Δεν θέλω να με ακολουθήσεις, θέλω να σε δώ να ανοίγεις τα φτερά σου και να πετάς εκεί που δεν πέταξε ποτέ κανένας.
Τότε θα νιώσω ότι χρησίμευσα σε κάτι.
Έγινα ένας φάρος για να αποφύγεις τα βράχια, ένα σκαλοπάτι για να πας ψηλότερα.
Η χαρά σου είναι χαρά μου και η επιτυχία σου δύο φορές επιτυχία.
Πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά άλλωστε;
Οτιδήποτε όμορφο, αγαθό και καλό έρχεται πάντα μέσα από τις αυθεντικές ανθρώπινες σχέσεις.
Χρειάζεται πίστη.
Η πίστη αποτελεί το σημείο εκκίνησης για τη συγκέντρωση πλούτου!
Η πίστη είναι η βάση όλων των ‘’θαυμάτων’’ και όλων των μυστηρίων, που δεν μπορούν να αναλυθούν με τους κανόνες της επιστήμης. Η πίστη είναι το μοναδικό γνωστό αντίδοτο για την αποτυχία!
Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται η δειλιάζουν.
Οι άνθρωποι έχουν στην καρδιά τους μεγάλο φόβο μήπως απομείνουν απροστάτευτοι και φτωχοί στη ζωή τους, και για τούτο, ο νους κι’ ο λογισμός τους είναι στο να μαζέψουν χρήματα η να  αποκτήσουν κτήματα και  άλλα πλούτη, για να τα έχουνε στην ανάγκη τους.
Και καλά για εκείνους που δεν πιστεύουν στον Θεό, και κρεμούνε την ελπίδα τους στα χρήματα και στ’ άλλα πλούτη. Άλλα τι να πει κανένας για εκείνους που λέγονται χριστιανοί, που πάνε στην εκκλησία και παρακαλούνε τον Θεό να τους βοηθήσει στη ζωή και που λένε πώς έχουνε την ελπίδα τους στον Χριστό, στην Παναγία και στους Αγίους, κι’ από την άλλη μεριά είναι φιλάργυροι,.
Η  πονηρή γνώμη του ανθρώπου όλα μπορεί να τα συμβιβάσει.  Να είναι γαντζωμένος καλά στο χρήμα, στην υποκρισία, στο ψέμα, στην αλαζονεία, κ.α. Δηλαδή στο διάβολο. Τον ίδιο καιρό να παρουσιάζεται για χριστιανός, να πηγαίνει στην εκκλησιά, να κάνει σταυρούς και μετάνοιες, να κλαίει πολλές φορές από την αγάπη του για τον Χριστό, άλλα να μην μπορεί να ξεγαντζωθεί από  τον διάβολο. Λογική δεν χωρά καθόλου σ’ αυτούς. Είναι ολότελα αναίσθητοι και πονηροί, και  ότι κάνουν το κάνουν για να το έχουν δίπορτο, και ότι κερδίσουν.
Οι  ψευτοχριστιανοί παρακαλούνε τον Χριστό προπάντων για τις υποθέσεις τούτου του κόσμου, για τις δουλειές τους, για τη σωματική υγεία τους, για τα παιδιά τους, και μόλις σκοτεινιάσει η κατάσταση, αρχίζουν τα παράπονα γιατί ο Χριστός κι’ η Παναγία δεν τρέξανε να τους βοηθήσουν στις δουλειές τους, πολλές φορές σε τέτοιες δουλειές που είναι απάνθρωπες και που τους κάνουν να κακουργούν καταπάνω στ’ αδέλφια τους.
Ο Απόστολος Παύλος λέει πάλι αλλού: «Είναι κάλο να στερεώνετε την καρδιά σας με την ελπίδα στη χάρη του θεού, κι’ όχι με φαγητά (δηλαδή με σαρκικά και υλικά πράγματα), που μ’ αυτά δεν ωφεληθήκαν όσοι αφιερώσανε τη ζωή τους σ’ αυτά, δηλαδή στο να μαζέψουν χρήματα, ξεγελώντας τον εαυτό τους πως μ’ αυτά εξασφαλίζονται». Γιατί «επελθών γαρ ο θάνατος, ταύτα πάντα εξηφάνισται».
Ποσό αξιολύπητοι σ’ αυτό απάνω είναι <> της γης!
Ω ανοησία εκείνων που τους λέει ο κόσμος σοβαρούς, μυαλωμένους, τετραπέρατους, μεγαλοφυείς! Τι φτώχεια αληθινά από κρίση κι’ από γνώση! Κι’ από τέτοιους κυβερνιέται ο κόσμος. Η οι άλλοι που καταγίνονται με μανία στις μάταιες φιλοσοφίες και στις τέχνες, και τούς αποθεώνουν οι άλλοι, οι πολλοί που δεν έχουν κουκούτσι κρίση, ενώ ξέρουν καλά πώς δεν θα περάσει πολύς καιρός πού θα σβήσουν όλοι από τον κόσμο!
 Ξέρεις κάτι;
Απόλαυσε την παρούσα στιγμή. Το χτές δεν υπάρχει πια και το αύριο δεν έχει έρθει ακόμα.  Αφιέρωσε κάποιες στιγμές στο να παρατηρήσεις τον εαυτό σου. Στρέψε το ενδιαφέρον σου στην ΕΛΠΙΔΑ.
ΝΗΠΩΣ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗ;
Μην κοιτάζεις για καθοδήγηση όταν ο Λόγος του Θεού ήδη σου λέει τι πρέπει να κάνεις. Προχώρα και κάνε το.
Η Βίβλος σου λέει τι να κάνεις σε κάθε κατάσταση της ζωής σου.
  1. Λέει στον άνδρα πώς να συμπεριφέρεται στη γυναίκα του.
  2. Λέει στη γυναίκα πώς να συμπεριφέρεται στον άνδρα της.
  3. Λέει στους γονείς πώς να συμπεριφέρονται στα παιδιά τους.
  4. Λέει στα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται στους γονείς τους.

Λέει σε όλους μας να περπατάμε με θεία αγάπη.

Η θεία αγάπη δεν ζητά τα δικά της πράγματα. Δεν είναι το τι θα πάρω αλλά το τι θα δώσω. Βρες την δύναμη και την ελπίδα. ΜΠΟΡΕΙΣ.

ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ.

Γράφει ο π. Θεόφιλος Δράπανος

 

Λίγα λόγια για τον Αρθρογράφο μας

Ο π. Θεόφιλος Δράπανος είναι ένας  Χαρισματικός Άνθρωπος και ένας από τους Άξιους Εργάτες του Αμπελώνα του Κυρίου . Είναι Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αϊδινίου στον Νομό Μαγνησίας, στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού (Βόλου) όπου Ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη  Δημητριάδος & Αλμυρού. Επίσης έχει δημιουργήσει Ιστότοπο  του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αϊδινίου. (www.agiosxaralampos.gr)  όπου Αρθρογραφεί δικά του ωφέλιμα άρθρα βγαλμένα από την καρδιά του προς αγαλλίαση των Ψυχών των πολυάριθμων Αναγνωστών του .

Διαβάστε περισσότερα Αρθρα του π. Θεοφίλου Δράπανος   

 

 

  

 

σσ.theodromion.gr :  Γίνετε συνοδοιπόροι μας 

Στείλτε στο theodromion@gmail.com  Άρθρα, Ιστορικά Ιέρων Ναών -Μοναστηριών Βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με  τους Αναγνώστες μας.

Αν σας αρέσει ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ!!! στον τοίχο σας (facebook) ή γράψετε το σχόλιο σας ακριβώς από κάτω από την ανάρτηση μας

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 6 Λεπτά Στον Νομό Μαγνησίας, στην ευρύτερη περιοχή…
x
error: Ευχαριστούμε