Βιντεοσκοπιμένες ΟμιλίεςΓράφουν οι Ιερείς

του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη: Ποιον ονομάζουμε Άγιο;

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό
Listen to this article
0
(0)

Ποιον ονομάζουμε Άγιο; Ποιος μπορεί να γίνει Άγιος; Τι είναι η αγιότητα; Από πότε έχουμε Αγίους; Ποιος είναι ο πρώτος Άγιος; Πότε τιμούμε έναν Άγιο; Γιατί υπάρχουν Άγιοι; Στις ημέρες μας έχουμε Αγίους;

Η Εκκλησία του Χριστού μας, δεν είναι απλά μια οντότητα ή ένας θρησκευτικός οργανισμός. Είναι ζωντανή πίστη που σε κάθε εποχή βγάζει κάποιους ανθρώπους νικητές και τους στεφανώνει με το στέφανο της Αγιότητος.

Ο Άγιος είναι άνθρωπος όπως και εμείς με τη μόνη διαφορά ότι μεταμόρφωσε τη ψυχή του από το σκοτάδι στο Φως του Χριστού, από αληθινή αγάπη θυσιάστηκε για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και εφήρμοσε στη ζωή του τις εντολές του Θεού.

Ο Άγιος είναι αυτός που αγωνίζεται καθημερινά με υπομονή, επιμονή, θέληση με σκοπό να φτάσει στην ένωση με τον Θεό, που είναι ο μόνος Άγιος και δίνει την αγιότητα σε όποιον επιθυμεί. Άγιος είναι αυτός που προσπαθεί να βαδίσει στο δρόμο που χάραξε ο Ιησούς Χριστός όταν ήταν πάνω στη γη.

Ο Άγιος είναι ένας άνθρωπος αμαρτωλός, αλλά μετανοημένος αμαρτωλός. Αυτός που μετανοεί για τα λάθη του και τις πράξεις του. Μετά + νους = μεταβάλλω τη γνώμη μου, αλλάζω τρόπο σκέψης. Άγιος είναι αυτός που πολύ σοφά μετανοεί και μαζί με το πλυντήριο της ψυχής που είναι η ιερά εξομολόγηση, αλλά και ο τρόπος ζωής του, τον κάνει να μετέχει στην αγιότητα του Θεού.

 

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Αναζήτησέ Τον. Δίπλα σου είναι…
x
error: Ευχαριστούμε