ΆρθραΓαστρονομία

Συνταγή: Τάρτα πορτοκαλιού

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό
Listen to this article
0
(0)

τάρτα πορτοκαλιού  ΥΛΙΚΑ :

500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα ελαιόλαδο

2 φλιτζανάκια του καφέ κονιάκ ξύσμα πορτοκαλιού

μαρμελάδα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε το κονιάκ , το ξύσμα και το αλεύρι . Ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι μικρό και αδειάζουμε τη βάση της τάρτας μέσα σ¨αυτό. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 150-180 βαθμούς για 3/4 ή μια ώρα περίπου ανάλογα με το φούρνο . Ξεφουρνίζουμε , και όταν κρυώσει , αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας με μαρμελάδα πορτοκαλιού .Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε παραλλαγές της τάρτας με ό,τι γεύση μαρμελάδας θέλουμε. 

 

ΠΗΓΗ : Ορθόδοξος νηστίσιμη μοναστηριακή κουζίνα 

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό«Η Εκκλησία μας όλους τους αγκαλιάζει,…
x
error: Ευχαριστούμε