Συνταγή: Τάρτα πορτοκαλιού
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό
ΥΛΙΚΑ :
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ελαιόλαδο
2 φλιτζανάκια του καφέ κονιάκ ξύσμα πορτοκαλιού
μαρμελάδα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε το κονιάκ , το ξύσμα και το αλεύρι . Ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι μικρό και αδειάζουμε τη βάση της τάρτας μέσα σ¨αυτό. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 150-180 βαθμούς για 3/4 ή μια ώρα περίπου ανάλογα με το φούρνο . Ξεφουρνίζουμε , και όταν κρυώσει , αλείφουμε την επιφάνεια της τάρτας με μαρμελάδα πορτοκαλιού .Μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε παραλλαγές της τάρτας με ό,τι γεύση μαρμελάδας θέλουμε.
ΠΗΓΗ : Ορθόδοξος νηστίσιμη μοναστηριακή κουζίνα
Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ
Ακολούθησε μας στα social media