Πιλάφι με θαλασσινά
ΥΛΙΚΑ :
1/2 ποτήρι ρύζι
1 κρεμμύδι μέτριο
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. γλυκού κουκουνάρια
1 κ,.γλυκού μαύρες σταφίδες
1 μεγάλη τομάτα
αλάτι, πιπέρι ,μπαχάρι
1 κ, γλυκού ζάχαρη
άνιθος
40 μύδια χωρίς κέλυφος
400 γραμ. γαρίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζουμε το ρύζι μα αποβάλει το άμυλο το, το πλένουμε και το στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κουκουνάρια σε 1 με 2 κουταλίες ελαιόλαδο , προσθέτουμε το ρύζι , ανακατεύουμε για 2 λεπτά και τα βράζουμε αφού ρίξουμε ζεστό νερό. Βάζουμε τις σταφίδες σε ζεστό νερό και αφού τις στραγγίσουμε , τις βράζουμε με την τομάτα που έχουμε τρίψει πρώτα και προσθέτουμε το αλάτι , τη ζάχαρη και τα μύδια σε ζεστό νερό για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά . Τα σκεπάζω με μια πετσέτα και συνεχίζω το βράσιμο. Βάζω το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και σοτάρω τις γαρίδες . Σε μια πιατέλα βάζω το πιλάφι μου , ρίχνω πιπέρι τις γαρίδες , και το μείγμα με τα μύδια . Τέλος ρίχνω τον άνηθο και σερβίρω .
ΠΗΓΗ : Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ