Συνταγή: Κουσκούσι με λαχανικά
Last Updated on: 13th Μάρτιος 2020, 03:00 μμ
ΥΛΙΚΑ ( ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ )
250 γραμ. κουσκούσι
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
1 μικρό κουταλάκι μουστάρδα
αλάτι ,πιπέρι, ελάχιστο μοσχοκάρυδο τριμμένο ( προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κουσκούσι ( όπως τα μακαρόνια ) για 10 με 15 λεπτά με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο .
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά , και το βάζουμε στην άκρη . Τσιγαρίζουμε για πέντε λεπτά τα πράσα , ρίχνουμε κατόπιν τα καρότα , και τέλος τις πατάτες για να τσιγαριστούν , και ανακατεύουμε για πέντε λεπτά.
Προσθέτουμε κατόπιν 2 ποτήρια νερό ,τον χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα υλικά Βράζουμε τα υλικά όλα μαζί για μισή ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά .
Στραγγίζουμε το κουσκούσι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά , σε πεντέ λεπτά το φαγητό μας θα είναι έτοιμο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ.
ΠΗΓΗ: Ορθόδοξος νηστήσιμη μοναστηριακή κουζίνα
Ιωάννης Παπαζήσης