κουλουράκια κρασιού
Last Updated on: 5th Οκτώβριος 2020, 01:00 μμ
Τραγανά κουλουράκια για σνακ και καφέ .
Συνταγή
600γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ.κοφτό μπέικιν πάουτερ
1+1\4 φλ. ελαιόλαδο απαλό ή ηλιέλαιο
1\2 φλ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
1 κ.γλ. κοφτό κανέλα
1\3 κ.γλ. γαρίφαλο
1\2 φλ.κόκκινο κρασί
1\4 γλ.φρέσκο χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1\4 μαγειρική σόδα
λίγο σουσάμι για το τελείωμα
Κοσκινίζουμε πρώτα το κρασί με το αλεύρι . Ρίχνουμε σε ‘ένα μπόλ τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο , και ανακατεύουμε με το σύρμα .Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα , το γαρίφαλο , και ανακατεύουμε. Διαλύουμε τη σόδα στο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού μέσα σε ένα μεγάλο ποτήρι γιατί φουσκώνει και χύνεται. Αφού το προσθέσουμε στο μείγμα ανακατεύουμε πολύ καλά . Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει χυλός και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας απαλά με τα χέρια να γίνει μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.Πλάθουμε ό,τι σχήμα θέλουμε .Τα βάζουμε με λαδόκολλα στη λαμαρίνα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 -30 λεπτά .
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ .