Συνταγές Αγιορείτικοι ρεβιθοκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ :
2 κούπες ρεβίθια
2 μεγάλα κρεμμύδια
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι μαιντανό
αλάτι, πιπέρι, λάδι , αλέυρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ . Την επομένη στεγνώνουμε καλά τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε λίγα -λίγα στο μούλτι. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα προσθέτουμε στα ρεβίθια και ανακατεύουμε πολύ καλά .Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να ξεκουραστεί .Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια φωτιά . Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια , τα τυλίγουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσά .Αν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το πιάτο με φέτες λεμόνι και σος από ταχίνι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Όπως λέει η παραδοσιακή συνταγή δεν θα πρέπει να βράσετε τα ρεβίθια , απλώς αφήστε τα στο νερό να φουσκώσουν. Αν τα βράσετε όπως προτείνουν αρκετές συνταγές το αποτέλεσμα θα είναι να τραβήξουν πολύ λάδι.
Πηγή : Μοναστηριιακά Άγιον Όρος.