Γράφουν οι ΙερείςΕκκλησιαστικές ειδήσεις

Ιεροδιακόνου π. Ραφαήλ Μισιαούλη : Τελικά τι θέλουμε ελεύθερη αρθρογραφία ή σκόπιμη προπαγάνδα;

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Σε γνωστή ιστοσελίδα με κατηγόρησαν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι εκφράζω με σκοπιμότητα τις θέσεις του Επισκόπου μου.

Αρνούνται να βάλουν την απάντησή μου, παρόλο που με προσέβαλαν με υποτιμητικά για μένα και τον Επίσκοπό μου σχόλια και, έτσι, δεν έχω άλλη λύση, παρά να δημοσιεύσω την απάντησή μου σε ιστοσελίδες, που δεν εξυπηρετούν ατζέντες και επιτρέπουν την ελεύθερη άποψη, χωρίς να ζητούν υπογραφές και άδειες από τους Επισκόπους των συγγραφέων.

Παράξενο, όταν Κληρικοί του Πατριαρχείου, με αρθρογραφία τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και σε ιστοσελίδες, μαυρίζουν τους διαφωνούντες με τον Πατριάρχη τους και, μάλιστα, διαβάλλουν Αρχιερείς, όπως τον Άγιο Αλβανίας, το Άγιο Κύκκου και πολλούς άλλους, ο συγγραφέας του άρθρου δεν βλέπει πίσω τους το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ, όταν γράφω εγώ, βλέπει τον Επίσκοπό μου.

Παρόλο που δεν συμμερίζομαι αυτό το παρατραβηγμένο σκεπτικό, ας υποθέσουμε, λοιπόν, με βάση τη λογική αυτή, ότι, όταν Κληρικός γράφει, αυτό είναι με εντολές του Προϊσταμένου του, τότε είναι ξεκάθαρο από την αρθρογραφία που κυκλοφορεί, ότι, όταν θέλει το Πατριαρχείο να εξοντώσει Επισκόπους και διάφορους διαφωνούντες με τις θέσεις του, «αφήνει» ή «εντέλλεται» τους Κληρικούς του να βρίζουν, να υποσκάπτουν, να απαξιώνουν, να συκοφαντούν. 

Ενώ, όταν γράφουν άλλοι Κληρικοί άλλων Εκκλησιών και, μάλιστα, γράφουν με θέσεις και επιχειρήματα την αλήθεια τους, οι ιστοσελίδες που υποστηρίζουν το Φανάρι επιτίθενται, όχι μόνο σε αυτούς, αλλά και στους Επισκόπους τους και, μάλιστα, βάζουν και τις φωτογραφίες τους, μήπως και δεν αντιληφθεί κάποιος ποιον εννοούν.

Διαφωνώ κάθετα με αυτό το σενάριο και θεωρώ, ότι οι Επίσκοποι, όταν θέλουν κάτι, γράφουν μόνοι τους, χωρίς δικηγόρους.

Αυτό αποδεικνύει η πλειάδα των επισκοπικών άρθρων στο διαδίκτυο.

Όταν εμείς οι Κληρικοί γράφουμε δημόσια, κόσμια, με επιχειρήματα και θεολογικές θέσεις, χωρίς ύβρεις και υποτιμητικά σχόλια, δεν θα έπρεπε να μας εμποδίζουν, είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν μαζί μας, ούτε οι Επίσκοποί μας ούτε οι ιδιοκτήτες εκκλησιαστικών ιστοσελίδων και μπλοκ. 

Η ελευθέρια έκφρασης, μέσα στα πλαίσια της χρηστοήθειας στον χώρο της εκκλησιαστικής δημοσιογραφίας είναι απαραίτητη, για να προβληματιζόμαστε και να καλλιεργούμε την έρευνα και τις θεολογικές μας γνώσεις και κριτήρια. 

Δεν έχω την απαίτηση να δέχονται όλοι τις απόψεις μου, διεκδικώ όμως το δικαίωμα να έχω άποψη και να την εκφράζω κόσμια και ελεύθερα.
Έτσι, η άρνηση δημοσιοποίησης του άρθρου μου σε ιστοσελίδα, όπου κατακρίθηκα για κάποιους λόγους και εγώ και ο Επίσκοπός μου, βασιζόμενη σε τέτοιο σκεπτικό, είναι αδικαιολόγητη. 

Μάλλον κάποιος παίζει με την νοημοσύνη μας. Είναι πλέον «Φως Φανάρι».

Κάνε εγγραφή εδώ ==>

Εγγραφείτε στο κανάλι μας

για να ενημερώνεστε για τα Βίντεο μας

 

 
Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά Εκδόθηκε σήμερα, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020…
x
error: Ευχαριστούμε