Γαστρονομία

Λαβράκι με σκορδαλιά αμυγδάλου

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό
Listen to this article
0
(0)

εικονα ιντερνετ ΥΛΙΚΑ :

1 μεγάλο λαβράκι 1 κιλό περίπου

1 λεμόνι

1 ποτήρι αμύγδαλα

4 με 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι

1 με 2 φύλλα δάφνης

2 σκελίδες σκόρδο

μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα , τα κοπανίζουμε σε γουδί ή τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Μουλιάζουμε το ψωμί και το κοπανίζουμε. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και όταν το μείγμα γίνει πολτός , ρίχνουμε λίγο -λίγο το χυμό λεμονιού και το λάδι μέχρι να απορροφηθούν . Προσθέτουμε αλάτι και σκόρδο , που έχουμε πολτοποιήσει . Είναι καλύτερο να ετοιμάσουμε τη σκορδαλιά στο γουδί. Αν γίνει πολύ πηχτή , προσθέτουμε λίγο ζωμό από το ψάρι.Βράζουμε το λαβράκι για 10 -15 λεπτά σε νερό όπου έχουμε προσθέσει τον χυμό από 1 λεμόνι , αλάτι και 1 με 2 φύλλα δάφνης .Όταν κρυώσει το κόβουμε σε μικρά κομμάτια .Τοποθετούμε προσεκτικά το ψάρι σε πιατέλα και το καλύπτουμε με σκορδαλιά .

 

ΠΗΓΗ : Η Κωνσταντινούπολη στον τραπέζι σας

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από…
x
error: Ευχαριστούμε