Γαστρονομία

Λαβράκι με σκορδαλιά αμυγδάλου

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό
Listen to this article
0
(0)

εικονα ιντερνετ ΥΛΙΚΑ :

1 μεγάλο λαβράκι 1 κιλό περίπου

1 λεμόνι

1 ποτήρι αμύγδαλα

4 με 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι

1 με 2 φύλλα δάφνης

2 σκελίδες σκόρδο

μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα , τα κοπανίζουμε σε γουδί ή τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Μουλιάζουμε το ψωμί και το κοπανίζουμε. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και όταν το μείγμα γίνει πολτός , ρίχνουμε λίγο -λίγο το χυμό λεμονιού και το λάδι μέχρι να απορροφηθούν . Προσθέτουμε αλάτι και σκόρδο , που έχουμε πολτοποιήσει . Είναι καλύτερο να ετοιμάσουμε τη σκορδαλιά στο γουδί. Αν γίνει πολύ πηχτή , προσθέτουμε λίγο ζωμό από το ψάρι.Βράζουμε το λαβράκι για 10 -15 λεπτά σε νερό όπου έχουμε προσθέσει τον χυμό από 1 λεμόνι , αλάτι και 1 με 2 φύλλα δάφνης .Όταν κρυώσει το κόβουμε σε μικρά κομμάτια .Τοποθετούμε προσεκτικά το ψάρι σε πιατέλα και το καλύπτουμε με σκορδαλιά .

 

ΠΗΓΗ : Η Κωνσταντινούπολη στον τραπέζι σας

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 ΛεπτόΠαρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από τον…
x
error: Ευχαριστούμε