Λαβράκι με σκορδαλιά αμυγδάλου
ΥΛΙΚΑ :
1 μεγάλο λαβράκι 1 κιλό περίπου
1 λεμόνι
1 ποτήρι αμύγδαλα
4 με 4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
1 με 2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο
μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα , τα κοπανίζουμε σε γουδί ή τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Μουλιάζουμε το ψωμί και το κοπανίζουμε. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και όταν το μείγμα γίνει πολτός , ρίχνουμε λίγο -λίγο το χυμό λεμονιού και το λάδι μέχρι να απορροφηθούν . Προσθέτουμε αλάτι και σκόρδο , που έχουμε πολτοποιήσει . Είναι καλύτερο να ετοιμάσουμε τη σκορδαλιά στο γουδί. Αν γίνει πολύ πηχτή , προσθέτουμε λίγο ζωμό από το ψάρι.Βράζουμε το λαβράκι για 10 -15 λεπτά σε νερό όπου έχουμε προσθέσει τον χυμό από 1 λεμόνι , αλάτι και 1 με 2 φύλλα δάφνης .Όταν κρυώσει το κόβουμε σε μικρά κομμάτια .Τοποθετούμε προσεκτικά το ψάρι σε πιατέλα και το καλύπτουμε με σκορδαλιά .
ΠΗΓΗ : Η Κωνσταντινούπολη στον τραπέζι σας