Άρθρα

της Θωμαής Στεφανοπούλου: Ζώντας ο Χριστιανός μέσα στην Εκκλησία

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
0
(0)

Last Updated on: 16th Δεκέμβριος 2018, 12:10 πμ

Ο Κύριός μας είναι το Φώς το Ανέσπερο, το Φώς που ποτέ δεν σβήνει.
Η ζωή του Χριστιανού είναι πάντα Εορτή.
Η ζωή του Χριστιανού είναι γεμάτη από συγκινήσεις και Πνευματικές χαρές.
Πένθος και χαρά πάνε αντάμα στη ζωή του Χριστιανού γιατί «η αληθινή χαρά βγαίνει από καρδιά που πονά και θλίβεται για τον Χριστό, και βρέχεται από το παρηγορητικό  δάκρυο το οποίο δεν το γνωρίζουν όλοι άνθρωποι
Όποιος λυπάται και υποφέρει για τον Χριστό, παίρνει παρηγοριά ουράνια και ειρήνη αθόλωτη. Παράκληση δεν θα πει παρακάλεσμα, αλλά παρηγοριά. Γι᾿ αυτό και το Αγιο Πνεύμα λέγεται Παράκλητος, δηλαδή Παρηγορητής, επειδή όποιος το πάρει, παρηγορείται σε κάθε θλίψη του και βεβαιώνεται και δεν φοβάται τίποτα. Κι᾿ αυτή η βεβαιότητα που δέχεται μυστικά, τον κάνει να χαίρεται πνευματικά.»
 Ζώντας ο Χριστιανός μέσα στην Εκκλησία και μετέχοντας στα Μυστήρια, παίρνει γεύση Παραδείσου, αληθινής και Αθάνατης Ζωής.
Η Νηστεία, η Αγρυπνία, η Προσευχή, δεν είναι ο σκοπός. 
Είναι το μέσο για να φτάσει ο Χριστιανός στον σκοπό: Στο να καθαρίσει την καρδιά του από κάθε ρύπο, να την διατηρήσει αγνή , για να έλθει να κατοικήσει σε αυτήν ο Κύριος και να της χαρίσει το Άγιο Πνεύμα Θείες Δωρεές.
 «Σὲ τοῦτο οἱ χριστιανοὶ εἶναι διαφορετικοὶ ἀπὸ ὅλο τὸ γένος τῶν ἀνθρώπων, καὶ μεγάλη ἀπόσταση ὑπάρχει ἀνάμεσά τους, γιατὶ ἔχουνε τὸν νοῦ τους καὶ τὴ διάνοιά τους στὸ οὐράνιο φρόνημα, καὶ καθρεφτίζουνε μέσα τους τὰ αἰώνια ἀγαθά, ἐπειδὴς ἔχουνε τὸ ἅγιον Πνεῦμα· γιατὶ γεννηθήκανε ἄνωθεν κι᾿ ἀξιωθήκανε νὰ γίνουνε τέκνα τοῦ Θεοῦ μὲ ἀλήθεια καὶ μὲ δύναμη, καὶ κατασταθήκανε σταθεροὶ καὶ στέρεοι κι᾿ ἀσάλευτοι κι᾿ ἀναπαυμένοι ὕστερα ἀπὸ πολλοὺς ἀγῶνες καὶ κόπους, χωρὶς νὰ ταράζονται πιὰ ἀπὸ ἄστατους καὶ μάταιους λογισμούς. Σ᾿ αὐτὸ εἶναι πιὸ μεγάλοι καὶ πιὸ καλοὶ ἀπὸ τὸν κόσμο, ἐπειδὴς ἔχουνε τὸ νοῦ τους καὶ τὸ φρόνημα τῆς ψυχῆς τους στὴν εἰρήνη τοῦ Χριστοῦ καὶ στὴν ἀγάπη τοῦ ἁγίου Πνεύματος ( Άγιος Μακάριος ὁ Αἰγύπτιος».
Ποθεί  ο Χριστιανός να ακούσει το ¨ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ…¨ που είναι το τέλος αυτής της πορείας και η απαρχή μιας καινούργιας, γεμάτη από χαρά ελπίδα και υπόσχεση οτι θα επιστρέψει στην φυσική του κατάσταση ,  στην ετοιμασμένη γι αυτόν βασιλεία, στην αγκαλιά του Θεού και Πατέρα

Γράφει η κ θωμαή Στεφανοπούλουσσ.theodromion.gr :  Γίνετε συνοδοιπόροι μας στην γνώση και την ενημέρωση.

Στείλτε στο theodromion@gmail.com  άρθρα, ιστορικά Ιέρων Ναών -Μοναστηριών βίντεο ή κάτι που πιστεύετε ότι αξίζει να μοιραστείτε τόσο με εμάς όσο και με  τους Αναγνώστες μας.

Αν σας αρέσει κοινοποίησετο στον τοίχο σας (facebook) ή γράψετε το σχόλιο σας ακριβώς από κάτω από την ανάρτηση μας

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά Γεννηθήκαμε σε μια εποχή που μια…
x
error: Ευχαριστούμε