Άρθρα

της Μαρίας Σκαμπαρδώνη : Μελέτη της Αγίας Γραφής. Τι προσέχω;

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης 2 Λεπτά
Listen to this article
4
(1)

Η μελέτη της Αγίας Γραφής είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής ενός Πιστού.

Η Αγία Γραφή- Παλαιά και Καινή Διαθήκη-αποτελούν το θεμέλιο της Χριστιανικής πίστης, είναι η θεία αποκάλυψη σε ένα βιβλίο που μέχρι σήμερα κυκλοφορεί ασταμάτητα.

Η Αγία Γραφή υπάρχει στη ζωή του συνειδητά πιστού ανθρώπου, σε εκείνου που είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί αποτελεσματικά προκειμένου να αντιληφθεί το πραγματικό νόημα των κειμένων, τις περιστάσεις στα οποία γράφτηκαν, αλλά και το μήνυμα ζωής που θέλουν να σε διδάξουν.

Κάποιες δικές μου σκέψεις για τη μελέτη της Αγίας Γραφής, οι οποίες θα βοηθήσουν τον άνθρωπο να τη διαβάσει με τον ορθό τρόπο-όπως βοήθησαν και εμένα.

  • Αφιέρωσε στη μελέτη της Αγίας Γραφής μία ώρα από το χρόνο σου στην οποία θα ξέρεις πως είσαι απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτή. Δεν έχει νόημα άσκοπες σκέψεις να ταράζουν το μυαλό σου και να σε αποσπούν από τον αρχικό σου σκοπό. Δεν έχει νόημα να διαβάζεις όταν είσαι κουρασμένος, αγχωμένος, στεναχωρημένος, αλλά μόνο όταν μπορείς να εντρυφήσεις στο νόημα του κειμένου πραγματικά.
  • Αποφάσισε με ποιο μέρος της θα ασχοληθείς (για παράδειγμα, το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο) και αφοσιώσου σε αυτό.
  • Είναι χρήσιμο να κρατάς σημειώσεις και να υπογραμμίζεις αυτά που θεωρείς χρήσιμα και διευκολύνουν τη μελέτη σου.
  • Στην Αγία Γραφή υπάρχουν πολλά κομμάτια τα οποία είναι δυσνόητα ή να δημιουργούν αρνητική αίσθηση όταν τα διαβάζεις για πρώτη φορά. Και αυτό έχει και το λόγο του; είναι γραμμένα για να βγάζουν από ορισμένους ανθρώπους την αντιπάθεια και από άλλους τη μεγαλύτερη δίψα για εμβάθυνση και γνώση. Σε αυτή την περίπτωση, προσπάθησε να βρεις ανθρώπους που έχουν πραγματικά εντρυφήσει στο νόημά τους, αλλά και στην ουσία της Χριστιανικής πίστης, οι οποίοι είναι και οι κατάλληλοι για την ερμηνεία των ‘’παράξενων’’ ή κακόηχων εδαφίων. 

Αξίζει να αφιερώσεις στη μελέτη της Αγίας Γραφής το χρόνο και τον τρόπο μελέτης που πραγματικά χρειάζεται για να την αντιληφθείς στο βάθος της. Αμήν!

 

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

 

+

 

 

 

 

Κάνε εγγραφή εδώ ==>

Εγγραφείτε στο κανάλι μας

για να ενημερώνεστε για τα Βίντεο μας

 

 

 

 
Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 1 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 4 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Παρακολουθήστε την  Θεία Λειτουργία  σε Πραγματικό Χρόνο την Κυριακή 12…
x
error: Ευχαριστούμε