μελιτζάνα μπουρέκι
ΥΛΙΚΑ
Γέμιση :
400 γρ φέτα
3 αυγά
1 ματσάκι μαϊντανό
Για το τηγάνι :
3 αυγά
μισό ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε ραβτωτά , διατηρώντας το κοτσάνι τους . Τις αλατίζουμε από όλες τις πλευρές και τις αφήνουμε μέσα σε νερό για μισή ώρα τουλάχιστον για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις πλένω πολύ καλά και τις στεγνώνω . Σε αυτό το σημείο έχω δύο επιλογές : Μπορούμε να τις τηγανίσουμε σε καυτό βούτυρο μέχρι να ροδίσουν και τις βάζω σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας , ή τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνω για 15 – 20 λεπτά, και τις αφήνω πάλι σε χαρτί κουζίνας . Θρυμματίζω με το πιρούνι τη φέτα , προσθέτω αυγά και τον μαϊντανό μέχρι να γίνει χυλός .Όταν κρυώσουν οι μελιτζάνες , σκάβουμε το εσωτερικό τους και τις γεμίζουμε με τον χυλό του τυριού . Κλείνουμε τις μελιτζάνες για να μην βγεί το τυρί . Χτυπάμε τα 3 αυγά , βουτάω μέσα τις μελιτζάνες , τις κυλάω στη φρυγανιά ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές . Τοπουετώ στο τηγάνι ώσπου να ροδίσουν .
Πηγή
Η Κωνσταντινούπολη στο τραπέζι σας