Γαστρονομία

μελιτζάνα μπουρέκι

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό
Listen to this article
0
(0)

ΕΙΚΟΝΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

Γέμιση :

400 γρ φέτα

3 αυγά

1 ματσάκι μαϊντανό

 

Για το τηγάνι :

3 αυγά

μισό ποτήρι φρυγανιά τριμμένη

μισό ποτήρι ελαιόλαδο

 

 

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε ραβτωτά , διατηρώντας το κοτσάνι τους . Τις αλατίζουμε από όλες τις πλευρές και τις αφήνουμε μέσα σε νερό για μισή ώρα τουλάχιστον για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις πλένω πολύ καλά και τις στεγνώνω . Σε αυτό το σημείο έχω δύο επιλογές : Μπορούμε να τις τηγανίσουμε σε καυτό βούτυρο μέχρι να ροδίσουν και τις βάζω σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας , ή τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνω για 15 – 20 λεπτά, και τις αφήνω πάλι σε χαρτί κουζίνας . Θρυμματίζω με το πιρούνι τη φέτα , προσθέτω αυγά και τον μαϊντανό μέχρι να γίνει χυλός .Όταν κρυώσουν οι μελιτζάνες , σκάβουμε το εσωτερικό τους και τις γεμίζουμε με τον χυλό του τυριού . Κλείνουμε τις μελιτζάνες για να μην βγεί το τυρί . Χτυπάμε τα 3 αυγά , βουτάω μέσα τις μελιτζάνες , τις κυλάω στη φρυγανιά ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές . Τοπουετώ στο τηγάνι ώσπου να ροδίσουν .

 

Πηγή

Η Κωνσταντινούπολη στο τραπέζι σας

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό   ΥΛΙΚΑ: 1 χελιδονόψαρο φρέσκα…
x
error: Ευχαριστούμε