Γαστρονομία

μελιτζάνα μπουρέκι

Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό
Listen to this article
0
(0)

ΕΙΚΟΝΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

Γέμιση :

400 γρ φέτα

3 αυγά

1 ματσάκι μαϊντανό

 

Για το τηγάνι :

3 αυγά

μισό ποτήρι φρυγανιά τριμμένη

μισό ποτήρι ελαιόλαδο

 

 

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε ραβτωτά , διατηρώντας το κοτσάνι τους . Τις αλατίζουμε από όλες τις πλευρές και τις αφήνουμε μέσα σε νερό για μισή ώρα τουλάχιστον για να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις πλένω πολύ καλά και τις στεγνώνω . Σε αυτό το σημείο έχω δύο επιλογές : Μπορούμε να τις τηγανίσουμε σε καυτό βούτυρο μέχρι να ροδίσουν και τις βάζω σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας , ή τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνω για 15 – 20 λεπτά, και τις αφήνω πάλι σε χαρτί κουζίνας . Θρυμματίζω με το πιρούνι τη φέτα , προσθέτω αυγά και τον μαϊντανό μέχρι να γίνει χυλός .Όταν κρυώσουν οι μελιτζάνες , σκάβουμε το εσωτερικό τους και τις γεμίζουμε με τον χυλό του τυριού . Κλείνουμε τις μελιτζάνες για να μην βγεί το τυρί . Χτυπάμε τα 3 αυγά , βουτάω μέσα τις μελιτζάνες , τις κυλάω στη φρυγανιά ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές . Τοπουετώ στο τηγάνι ώσπου να ροδίσουν .

 

Πηγή

Η Κωνσταντινούπολη στο τραπέζι σας

Γράψτε μας το σχόλιο σας εδώ

Βαθμολόγησε την Ανάρτηση μας

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση ;

Αναγνώστες που Βαθμολόγησαν * 0 * / Επιλέξατε την Βαθμολογία * 0 * αστέρι. *Συντακτική Ομάδα theodromion.gr : Ευχαριστούμε που μας στηρίζεται

Δεν υπάρχουν ψηφοφορίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση

Αν το βρήκες ενδιαφέρον Κοινοποίησε το

Η κοινοποίηση που θα κάνετε μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας

Ακολούθησε μας στα social media

Like
Κοινοποίησε την Ανάρτηση μας αν σας φάνηκε ενδιαφέρον

Αφήστε μια απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Δές και αυτό
Χρόνος Ανάγνωσης < 1 Λεπτό  ΥΛΙΚΑ: 1 χελιδονόψαρο φρέσκα κρεμμυδάκια…
x
error: Ευχαριστούμε